Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A kellemetlen időjárás Békés, és Csongrád megye szerte tovább folytatódik, a keddi napon mindössze 2 fokon tetőztek a napi maximum értékek, és az élénk légmozgás miatt hőérzetünk fagypont körül alakult, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban?

Az előttünk álló kedd éjszaka közlekedési szempontból ismét veszélyesnek ígérkezik, Békés, és Csongrád megye szerte fagypont köré, kissé az alá süllyedtek a hőmérsékletek, kanyarokban, mellékutakon kisebb útlefagyások keletkeztek, nagy a csúszásveszély.

A másik ok, ami miatt a kedd éjszaka nem lesz egyszerű, az a fokozatosan megerősödő légmozgás lesz, és a kedd éjféli órákat követően egy-egy, akár 55-60 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, ekkora erejű széllökések akár vastagabb ágakat is leszakíthatnak, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre.

Az erős nyugati, délnyugati légmozgás enyhébb légtömegeket sodor Békés, Csongrád megye térségébe, és a szerda reggeli órákban már kisebb melegedés következik be, 2 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Főleg Békés megye térségében kisebb záporok, hózáporok is előfordulhatnak a szerda reggeli órákban, a szerdai napunk már nem a napsütésről szól majd, a felhőké lesz a főszerep, kisebb eső a nappali órákban is előfordulhat majd, azonban jelentős mennyiségtől nem kell tartanunk.

A szerdai napon már 6 fokon tetőznek a hőmérsékletek, a délelőtt igen erős légmozgás szerda délutánra már kissé mérséklődik.

A csütörtök élénken szeles, de már napsütésben gazdag időjárást tartogat, és akkor már akár 10 fokot is mutathatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye térségében, de az élénk légmozgásnak köszönhetően ezt hidegebbnek érezzük majd.

A távolabbi kilátások nem túl biztatóak, a felmelegedés csak átmeneti, a hétvégén visszatér a tél Békés, és Csongrád megye térségébe, és havazással is számolnunk kell az előttünk álló hétvégén.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.