Friss időjárásjelentés

Időjárás előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kijelenthetjük, hogy a keddi nap Békés, Csongrád megye szerte kifejezetten kellemetlen időjárást hozott, erős, már-már viharos szél tombolt, 5 fokon tetőztek a hőmérsékletek, hőérzetünk azonban  a viharos, és lendületes légmozgásnak köszönhetően fagypont körül alakult.

Hosszabb felhős, rövidebb napos időszakok váltogatták egymást, Békés megye térségében jelentéktelen hózáporok is kialakultak, a beáramló hideg levegő hatására.

A szerda hajnali órákra jelentősen mérséklődik a kedden még erős északnyugati légmozgás, így részben ennek is köszönhetően csípős lesz a hajnal, -3 fokig süllyednek a hőmérsékletek, lassan Békés, Csongrád megye szerte tisztulni kezd az égbolt.

A szerdai napon már a napsütésé lesz a főszerep, kisebb felhőátvonulások előfordulhatnak, de csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, 6 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A szerda esti órákra tovább mérséklődik a légmozgás, és a szerda, valamint csütörtök hajnal közlekedés szempontjából veszélyesnek ígérkezik, a mérséklődő légmozgás, s a tiszta égbolt kedvez a pára, valamint ködképződésnek, és a ködmezőkhöz szerda, és csütörtök hajnalban is fagy társul, óvatosan az utakon.

Anticiklonális hatások alakítják az előttünk álló 3-4 napban Békés, és Csongrád megye időjárását, és így a hét további részében frontoktól, valamint ciklonoktól mentes időjárásra számíthatunk, ami kiemelten veszélyes lehet szerdától az az, hogy jelentősen megnő a ködképződési hajlam, ami hajnalonként gyenge faggyal társul majd.

A nappali órákban egyre inkább a napsütés kerül előtérbe, mérsékelt felmelegedés kezdődik, s a pénteki napon már akár 8-9 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.