Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló kedd éjszaka átvonult a hidegfront Békés, és Csongrád megye térsége felett, ahogyan az várható volt, területi átlagban 2-4 mm csapadékot hagyott maga mögött eső formájában, lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban?

A hidegfront hátoldalán hűvösebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, így azért nem jelenthetjük még ki azt, hogy már a hamisítatlan tavasz “résztvevői” lehetünk sőt, a szerda valamint csütörtök hajnali órákban átmenetileg ugyan, de visszatérnek a gyenge, talajmenti fagyok is.

Ennek részben a tovább tisztuló égbolt, és a fokozatosan mérséklődő légmozgás lesz az okozója, és pont ezért még óvatosan a kertészkedéssel, és a mezőgazdasági munkálatokkal.

Anticiklonális hatások érvényesülnek majd az előttünk álló napokban Békés, Csongrád megye térségében ami azt eredményezi, hogy szikrázó napsütés, s egyre mérsékeltebb légmozgás, és kezdődő felmelegedés részesei lehetünk, az eddigi északnyugati légmozgás már északkeletibe módosult.

Különösen érdemes odafigyelni, ügyelni öltözködésünkre is, hiszen például szerdán reggel még fagypont környékére süllyednek a hőmérsékletek, és nappal pedig 14 fok várható, és a csütörtöki napon is hasonló nagy hőingadozás figyelhető majd meg Békés, s Csongrád megye térségében, így könnyen megfázhatunk a viszonylag enyhe időjárás ellenére is.

Hétvégén ismét egy hidegfront érkezésére is számíthatunk, azonban erről még később írok, hiszen még kedd van, addig is élvezzük a hamisítatlan, napsütésben gazdag, tavaszias időjárást.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.