Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Rég nem tapasztalt barátságtalan időjárásban lehetett része kedden Békés, s Csongrád megye lakóinak, s az elmúlt 24 órában átlagosan újabb 10 mm eső érintette térségünket, egy mediterrán ciklonnak köszönhetően, s a folytatás sem biztató, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

Időjárásunk nem pihen, Békés, s Csongrád megye térségét szerda hajnalban újabb jelentős csapadékzóna éri el, így érdemes az esernyőket előkészíteni.

A keddi napon mindössze 10 fokon tetőztek a napi maximum értékek, s így inkább az őszben érezhettük magunkat, és az élénk északkeleti légmozgás a hőérzetünket még tovább rombolta.

A kedd esti órákhoz közeledve a szél mérséklődik, de azért élénk marad, az éjszaka kissé hűvösnek ígérkezik, 8 fokig süllyednek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, az éjszakai órákban mérséklődik a csapadék intenzitása is, de csak átmenetileg.

Szerda hajnalban a mediterrán ciklonnak köszönhetően, már egy kiterjedt csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és ismét jelentős mennyiségű eső várható, s területi átlagban újabb 8-10 mm esővel érdemes számolni, de felhőszakadás is előfordulhat kisebb körzetekben, ahol bizony akár a 15 mm-t is meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége.

Tartósabb napsütésben a szerdai napon se bízhatunk, a felhőké a főszerep, s így marad időjárásunk őszi jellege.

Szerdán az eddigi északkeleti légmozgás már délibe módosul, s megélénkül, tartósabb melegedés veszi kezdetét, de május közepén már épp itt az ideje.

Napról-napra 2 fokkal emelkednek majd a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye szerte, s csütörtök már akár 20 fokot is mérhetünk, ami már jobban hangzik, mint a keddi 10 fok, a csapadékhajlam is csökken.

Összegezve esernyőre fel, s mert szerda hajnalban újabb, jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és mindössze 14 fok várható a szerda délutáni órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.