Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Ez bizony nem a mi nyarunk, egyre többen ismételgetik, s a nyárról még ugyan nem késtünk le, azonban nem biztatóak az előjelek, komoly változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, lássuk, mire számíthatunk az előttünk álló napokban.

A hétvége igazi ajándék volt, Békés, és Csongrád megye tájait 30 fok, mérsékelt szél, és csapadékmentes időjárás jellemezte, ennek az állapotnak azonban hamar vége szakad, egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, és ebből sajnos térségünk sem marad ki.

A hétfői napon még melegfronti hatás érvényesül, és sokaknál fejfájásos panaszok jelentkezhetnek, és az előttünk álló napokban erősen ingadozni fog a légnyomás, ami pedig a frontérzékenyeket érinti majd, és a szív és érrendszeri panaszokkal küzdőkre is kemény napok várnak.

Hétfőn a délelőtti órákban még csak kisebb záporok érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe, és 25 fokon tetőznek a hőmérsékletek, s a légmozgás a déli órákhoz közeledve megélénkül, de nem erősödik meg, azonban erősen labilissá válik a légkör, és a mediterrán ciklon felhőzete pedig ekkor már  betakarja térségünket, a tartós napsütéstől napokig búcsút veszünk.

A hétfő délutáni órákban már egyre több zápor, és zivatargóc képződik, melyek között lehetnek hevesek is, de ez inkább a hétfő esti, éjszakai órákban várható, kisebb körzetekben felhőszakadás sem kizárt.

Kedden jelentősen megerősödik a déli légmozgás, és a délutáni órákban pedig megérkezik a mediterrán hidegfrontja, és a kedd kora esti órákban már igen heves zivatarok érkezésével is kell számolnia Békés, s Csongrád megye lakóinak, igen heves zivatarokról beszélünk, melyek viharos kifutószéllel, jégesővel, sőt felhőszakadással járnak majd, összegezve nagy pusztítást végezhetnek lokálisan, kisebb területeken.

A hidegfront csütörtökre elhagyja Békés, Csongrád megye térségét, átmeneti csapadékszünet következik, azonban csütörtöktől erős lehűlés veszi kezdetét, és pénteken újabb jelentős csapadékhullám is érkezhet Békés, s Csongrád megye térségébe, erre szokták azt mondani, hogy vissza az őszbe, ami így május végén több, mint szokatlan.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.