Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Búcsúzunk a csapadékos napoktól, Békés, és Csongrád megye egy anticiklon hatása alá kerül az előttünk álló napokban, lassú felmelegedés kezdődik, s de azért hőhullám nem várható, és lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A ciklonális mező elhagyta térségünket, ami a mögöttünk álló hétvége csapadékos időjárását okozta, s így végre időjárási szempontból nyugodtabb időszak veszi kezdetét Békés, és Csongrád megye térségében, és az igazi nyár is megérkezik, a keddi napon már 31 fokon tetőznek a hőmérsékletek jelentős légmozgás, és csapadék nem várható.

Óvatosan a napozással, erős lesz az UV sugárzás, így a napon akár 20 perc alatt is leéghetünk, megfelelő védelem nélkül.

Szerdán tovább melegszik időjárásunk, akkor a 32 fokot is átléphetjük, de erős hőhullám nem várható a hét további részében, sőt, csütörtökön 30 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, labilissá válik a légkör, és a csütörtöki napon záporok, és zivatarok kialakulásával is számolnunk kell, melyek között előfordul majd egy-egy hevesebb is, ezzel nem árt számolni.

Péntektől egészen vasárnapig 30 fok körül tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, a csütörtöki napon szelesebb időjárásra készülhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az elmúlt 2 hónapban rendkívül sok csapadék hullott Békés, Csongrád megye térségében, 162 mm, ami extrém soknak számít, az Északi-középhegység körzetét pedig villámárvizek súlytották főleg Nagyvisnyó, és Eger környékét, ott rövid idő alatt 70 mm-t meghaladó csapadék hullott.

Egyenlőre hasonlóan csapadékos időjárás Békés, és Csongrád megyében nem várható, érkezik az igazi, s hamisítatlan nyár.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.