Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Igen komoly zivataros napokon vagyunk túl s Békés megye több pontján, például Békéscsabán is viharos széllel érkezett a vihar, de több településen is áramkimaradások voltak, villanyvezetékek szakadtak le, és így az áramszolgáltatás is szünetelt.

Hétfőre a csapadékzóna elhagyta térségünket, sok volt a felhőátvonulás, s de jelentős csapadék már nem hullott Békés, s Csongrád megye térségében, jelentősen visszaestek a hőmésékletek is, s a hét első napján mindössze 26-27 fokon tetőztek a napi maximum értékek.

Kedden enyhe, 17 fokos reggelre, szikrázó napsütésre ébrehettünk, mérsékelt északeleti szél társul hozzá, a mai napon kisebb melegedés is kezdődik, 30-32 fok várható a délutáni órákban, a napsütést a délutáni órákban egyre inkább felhők zavarják majd, nő a légköri labilitás.

Így a késő délutáni, kora esti órákban előfordulhat Békés, és Csongrád megye területén zápor, és zivatar, azonban heves zivataroktól ezúttal nem kell tartanunk.

Szerdán megélénkül a légmozgás, sok lesz a felhőátvonulás, záporok még ekkor is előfordulhatnak.

Péntakig tart a felmelegedés, s ami azért hőhullámnak nem nevezhető, és pénteken erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, a légmozgás északnyugatiba módosul.

A pénteki napon már sajnos számolnunk kell heves zivatarok, felhőszakadások kialaklulásával is, sajnos egy-egy zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat, és kisebb körzetekben jégeső is előfordulhat.

A front mögött hideg levegő érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és így a hétvége hűvös napokat tartogat, szombaton, és vasárnap is 25 fok körül tetőznek a maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.