Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Igaz, hogy nyár végéhez közeledünk de sajnos újabb komolyabb kánikulával számolhat Békés, Csongrád megye lakossága s már vasárnap is 33- 34 fokon tetőztek a maximum hőmérsékletek, lássuk a folytatást.

Rendkívül kemény augusztus vége vár ránk, nem ússzuk meg újabb hőhullám nélkül, s minden bizonnyal keddre már az újabb hőségriasztást is kiadják.

A hétfői napon enyhe és 16 fokos reggelre ébredhettünk, de már a délelőtti órákban 30 fok köré emelkedtek a hőmérsékletek, s bizony szikrázó napsütésben lehet ma részünk mérsékelt délkeleti légmozgás társul hozzá, és akár a délutáni órákban már 34 fok köré emelkedhetnek a hőmérsékletek.

Nemzeti ünnepünkön tovább folytatódik a forró légtömegek beáramlása, és így a keddi napon akár már 36-37 fokot is mérhetünk, nagyon óvatosan a napozással, nagyon erős UV sugárzás várható, ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra.

Az emberi szervezet számára nagyon megterhelő időszak jön, a kánikula tartós lesz, és ugyan szerdán egy gyenge hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, de sajnos említésre méltó csapadék, vagy légmozgás nem várható, erre inkább a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében van esély, komolyabb lehűlés ott sem várható.

Csütörtöktől már vissza is tér a kánikula s 34-36 fok közötti maximumok várhatóak, és éjszakánként is mindössze 20 fokig süllyednek a hőmérsékletek, így felfrissülésre már a hajnali órákban sem számíthatunk.

A forró periódus vége sajnos nem látszik körvonalazódni, az aszály pedig sajnos tovább fokozódik, s a tűzgyújtás sem ajánlott, Békés, és Csongrád megye térségében az elmúlt egy hónapban mindössze 9 mm csapadék hullott területi átlagban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.