Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Igen csípős, hideg reggelre ébredhettek Békés, és Csongrád megye lakói, a mérséklődő légmozgásnak, és a tisztuló égboltnak köszönhetően 3 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, a légmozgás a reggeli órákban már ismét megélénkült, kellemetlen reggelben lehetett részünk időjárási szempontból.

A hétfői nap lesznek ugyan kisebb felhőátvonulások, de csapadék nem várható, viszont sok napsütésben bízhatunk, 13-14 fokon tetőznek a hőmérsékletek, élénk lesz az északkeleti légmozgás, s ami rontja majd hőérzetünket, ami 10 fok körül mozog majd.

Az esti órákban mérséklődik a légmozgás, s tovább tisztul az égbolt is Békés, és Csongrád megye térsége felett, hidegebb légtömegek áramlanak térségünkbe, s így a kedd hajnali órákban talaj mentén faggyal is számolnunk kell, óvatosan a közlekedéssel főleg kanyarokban, erdősávokban.

Szerdán az addigi északnyugati légmozgás délibe módosul, és így átmeneti melegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, a szerdai napon akár a 20 fokot is elérhetik a hőmérsékletek.

Sajnos örömünk nem tart majd sokáig, csütörtök este egy hidegfront érkezik, a szél ismét északnyugatiba módosul, és csapadék is érkezik a csütörtök esti órákban.

Békés, és Csongrád megye területén 3-5 mm eső várható, tehát nem ússzuk meg szárazon.

Péntektől egy anticiklon épül ki Békés, Csongrád megye térsége felett, és jelentős felmelegedés veszi már kezdetét, ennek köszönhetően a hétvégén már akár ismét 20 fok feletti maximumokat mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban megérkezhet a vénasszonyok nyara, s helyenként 22-24 fokot is mutathatnak a hőmérők, tehát még az igazi ősz várat magára, a kedd reggelt leszámítva fagytól már nem kell tartani.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.