Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Időjárásunk tovább folytataja ámokfutást, nyár az őszben, s talán így jellemezhetnénk a jelenleg kialakult időjárási helyzetet, Békés, és Csongrád megye szerte pédátlan időjárási körülmények uralkodnak, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Egy magán, vagy átlagos ember, akit csak részben érintenek az időjárási körülmények, örül annak, hogy spórolhat a tüzelővel, és mit sem sejtvén, hogy a boltokban ugyanazt a pénzt majd ott is hagyja. Október az egyik legcsapadékosabb hónapunk (lenne) viszont az elmúlt 15 napban a föld még 1 mm csapadékot se látott, s ez a mezőgazdaságban visszafordíthatatlan, komoly károkat okoz, nem lesz mit aratni tavasszal.

Tavaly is szeptemberben kezdődött a közel 4 hónapos szárazság, és ez megismétlődni látszik, egyáltalán nem normálás dolog hogy október vége felé haladva 25 fokokat mérünk Békés és Csongrád megye tájain.

Az évszakhoz képest enyhe, 12 fokos reggelre ébrehettünk hétfőn, derült égbolt, mérsékelt déli légmozgás társul hozzá, dinamikusan emelkednek a hőmérsékletek, a mai napon is elérjük a 25 fokot, és minden jel arra enged következtetni, hogy még napokig marad a nyárias időjárás, és ami nagyobb baj még, csapadék nélkül.

Békés, s Csongrád megye, de hazánk teljes térségét egy óriási kiterjdésű anticiklon uralja, rendkívül erős ciklon, vagy front kell ahhoz, hogy kibillentse egyensúlyából, ami egyenlőre nem valószínűsíthető.

Keddtől egyre inkább fokozódik a pára, és ködveszély, óvatosan Békés, és Csongrád megye térségében, s a ködmezők egyenlőre lakott területen kívül lesznek jellemzőek s de már csütörtöktől tartós ködmezők is képződhetnek, amik egyre nehezebben oszslanak majd fel, komoly veszélyt jelentve a közlekedésre.

Hétvégétől már mérséklődik a szokatlan, példátlan meleg, de csapadék nyomai továbbra se mutatkoznak az eddigi déli légmozgás északkeletibe módosul, néhány fokos lehűlés várrható, marad a ködhajlam.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.