Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló keddi napon megérkezett a hidegfront Békés, és Csongrád megye térségébe, igen szűk sávon haladt, összességében 3-5 mm csapadékot hagyva maga mögött, lássuk, érkezik-e az igazi ősz vagy újabb fordulat következik időjárásunkban?

Az előttünk álló éjszaka tiszta égboltra tekinthetünk fel, mérséklődött a légmozgás, eme két tényező is közrejátszik abban, hogy kissé erősebb éjszakai lehűlés várható Békés, és Csongrád megye térségében, a reggeli órákra 7 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A tiszta égbolt, és a mérséklődő légmozgás növeli a pára, és ködképződési hajlamot, főleg lakott területen kívül, ezt nem árt, ha az autósok szem előtt tartják.

Szerdai napunkon a zavartalan napsütésé lesz a főszerep, kissé mérsékeltebb lesz a felmelegedés, de így is 20 fok felett tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, jelentősebb légmozgástól, csapadéktól nem kell tartanunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Csütörtökön újra élénkülni kezd a déli légáramlás, így mérsékelt felmelegedés indul meg, a csütörtöki napon már ismét 24 fok körüli értékeket mérhetünk, most minden jel marra mutat, hogy a vénasszonyok nyara a novemberi hónapunkra is átnyúlik, amire már rég volt példa.

A hét második fele is késő nyári időjárást tartogat, Békés, és Csongrád megye térségében az előttünk álló 3 napban jelentősebb lehűlés nem látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.