Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Időjárásunk továbbra is igen szeszélyes, olykor veszélyes arcát mutatja, igen szélsőséges, és csapadékban gazdag napok állnak mögöttünk, újabb jelentős változás várható Békés, és Csongrád megye térségében, s lássuk is, mire számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló vasárnap folyamán már inkább a szűrt napsütéses, kissé szeles időjárás dominált, és az esőzóna, és felhőzete már hétfő reggelre elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, igen erős lehűlés is következett be. Hétfő reggelre fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, melyek köddel párosultak, így a hétfő reggel veszélyesen indult közlekedési szempontból.

A hétfői napon még a napsütésé, és a kissé élénk légmozgásé volt a főszerep, a délnyugati légmozgás már a délutáni órákban tovább mérséklődött, és északkeletibe módosult. 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s újabb, mondhatni drasztikus felmelegedés várható.

A kedd reggeli órákban már fagytól nem kell tartanunk, ennek ellenére csípős lesz a reggel, 5 fok várható a hajnali órákban, de kedden a hétfői naphoz képest már 20 fok közelében tetőznek a hőmérsékletek, ez pedig még az egészséges emberi szervezetet is megviseli, rég tapasztaltunk már ilyen változatos, s egyben szeszélyes időjárást Békés, és Csongrád megye térségében.

Kedden csapadékzóna is érkezik térségünkbe, így a napsütéstől sajnos jó időre búcsút veszünk,  szerdán délelőtt is még az esős időjárás fogja jellemezni Békés, és Csongrád megye tájait, élénk lesz a légmozgás, így ezen a kettő napon kellemetlen időjárásra számíthatunk, de magas hőmérsékleti tartományokra, ami így november közepén igen szokatlan, szerdán akár 20 fok felett tetőzhetnek a napi maximumok, s amire már rég volt példa.

Pénteken már egy anticiklon épül ki térségünk felett, így a hét utolsó munkanapján már ismét veszélyes útviszonyok várhatóak, erősödik az éjszakai lehűlés, valamint ködképződési hajlam, s hétfőtől pedig már erősebb lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Összegezve igen változatos, kedd estétől szakaszosan csapadékos időjárásra számíthatunk majd Békés, s Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.