Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy a jövő héten sem fogunk unatkozni, Békés, és Csongrád megye tájai napokig a köd, s a fagy szorításában volt, egy hétfőn este érkező hidegfront megtöri időjárásunk nyugalmát, lássuk, hogy mire számíthatunk a folytatásban?

A szombati napon még területeink jelentősebb részén a köd makacsul tartotta magát, de a fagy már azért némileg engedett s 3-4 fokon tetőztek a napi maximum értékek, és ami az év ezen szakában normálisnak számít a vasárnap azonban már napsütésben gazdagabbnak ígérkezik.

Igen veszélyes szombat éjszakán vagyunk túl, ismét sűrű ködmezők ereszkedtek Békés, Csongrád megye tájaira, és fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, ez közlekedési szempontból nem túl szerencsés.

A mai napon a tartós déli légmozgásnak köszönhetően kissé enyhébb légtömegek áramlanak térségünkbe amiből sokat ugyan nem fogunk érzékelni, és de már fagypont felett tetőznek a hőmérsékletek, a délutáni órákban sok napsütés várható, így egész barátságos időjárásra számíthatunk a mai napon.

Hétfőn délelőtt a Dunántúlra, este már Békés s Csongrád megyébe is megérkezik a hidegfront, ami véget vet időjárásunk egyhangúságának, így csapadék érkezik, s melynek halmazállapota eső lesz, a hegyekben kisebb havas eső előfordulhat, hétfőn már a tartós déli légmozgásnak köszönhetően 5 fokos maximumok várhatóak ami jelentős felmelegedésnek számít.

Kedden a hidegfront már kilép térségünkből, a déli légmozgás északnyugatiba módosul, és így örömünk nem tart sokáig, újabb lehűlés kezdődik, és szerdától visszatérnek az éjszakai fagyok, s annak ellenére is, hogy szerdán már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, ismét erősödik a ködhajlam Békés, Csongrád megye térségében, óvatosan az utakon.

Csütörtökön egy újabb, s már jelentősebb csapadékot okozó front érkezik Békés, Csongrád megye tájaira, a csapadék halmazállapota vegyes lesz, eső, majd havas eső várható, némi hó csak a hegyekben hullhat.

A távolabbi kilátások alapján kisebb melegedés indul meg csütörtöktől, s de azért addig még sok fordulat várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.