Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés
0 Shares

A vasárnap éjszaka folyamán egy mediterrán ciklon vonult át hazánk felett, így Békés, Csongrád megyén is, a vasárnap késő esti órákban egyre intenzívebb csapadékhullás kezdődött, majd a kezdeti esőt, havas esőt a kora hajnali óráktól havazás váltotta, gyorsan kifehéredett a táj, s lássuk milyen időjárás várható a folytatásban.

A mediterrán ciklon Szeged, Orosháza térségében is több centméter vastag hóréteget hagyott maga után azonban a hőmérsékletek mindössze 0 fok köré süllyedtek, így a lehullott hóréteg délelőttre el is olvadt, nem úgy mint Borsod térségében, ahol például Ózd környékén 10 cm-t meghaladó hóréteg alakult ki, de a főváros térségét is elérte rendesen a havazás.

A hétfő délutáni órákban már mérsékeltebb légmozgásra, sok felhőátvonulásra számíthatunk s azonban említésre méltó csapadék már nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

A kedd hajnali órákban nagyon óvatosan a közlekedéssel, a megolvadt hólé főleg kanyarokban, valamint erdősávok mentén veszélyes útlefagyásokat okozhat jelentősen növelve ezzel a balesetveszélyt autósokra és gyalogosokra ez egyaránt igaz, kedd reggelre -2 fok alá süllyednek kissé a hőmérsékletek.

Kedden 3 fokon tetőznek a napi maximumok, azonban feltámad a szél, és emiatt hőérzetünk mindössze fagypont körül alakul majd, továbbra is sok lesz a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye térségében.

Szerda hajnalra ismét mérséklődik a légmozgás, erősebb lehűlés várható, és a szerda reggeli órákra már -5 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek s az Északi-középhegység térségében pedig -10 alatti értékeket is mérhetnek majd.

Csütörtökön egy újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és akár hózáporokkal is számolnunk kell, de vastagabb hóréteg kialakulása akkor sem várható,  sőt, péntektől már jelentősebb felmelegedés s újabb jelentős csapadék érkezése körvonalazódik, melynek halmazállapota egyértelműen eső lesz, így eső, és egyben enyhe hétvégére számíthatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares