Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban egy anticiklon uralta Békés, és Csongrád megye térségét, s így nem is csoda, hogy a sok napsütés ellenére reggelenként -9 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek. Bizony az előttünk álló időszakban sem várható javulás sajnos, akár kisebb havazás is érkezhet, és így lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A vasárnap reggeli órákra -9 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, a tartós, és erős fagy nagyon nem tesz jót a mezőgazdaságnak, először Békés Csongrád megye területén a sok belvizes terület okozott gondot és az őszi vetésben jelentős károk keletkeztek, majd az igen erős fagy szintén komolyabb károkat okozott és így bizony az előttünk álló hónapokban jelentős drágulást tapasztalhatunk majd a boltokban.

Hétfőn, és kedden továbbra is  még a napsütésé a főszerep, majd szerdán egy csapadékzóna érkezhet, így átmenetileg ismét kifehéredhet kicsit a táj Békés s Csongrád megye térségében, ónos szitálás is előfordul  majd ezért nagyon óvatosan az utakon a közlekedéssel a szerdai napon.

Az éjszakai fagyok hétfőtől már kissé enyhülnek, a jövő hét első napjának reggelén -7 fok várható, s már a napi maximumok, ha lassan is, de emelkedésnek indulnak s hétfőn már akár +1 fok várható a délutáni órákban.

Szerda délután már visszahúzódnak a sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek, s így hirtelen felmelegedés várható, csütörtökön már akár 10 fok köré emelkedhetnek a hőmérsékletek, Békés, és Csongrád megye tájain.

A hirtelen felmelegedés erősen megviselheti még az egészséges emberi szervezetet, s ha csak átmenetileg is, de visszatér a tavasz térségünkbe.Így pénteken pedig már 12 fokot is mérhetünk, de ne igyunk előre a medve bőrére, a télnek még bőven van ereje s az idei télen még jó eséllyel előfordulhatnak akár nagyobb havazások, és fagybetörések is Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares