Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére csütörtökig!

- Hirdetés

Lassan a július közepéhez közeledünk, s ez a nyár azért nem olyan kemény, és ebben az évben mindössze eddig 1 komolyabb hőhullámot jegyezhettünk Békés, és Csongrád megye térségében, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Hétfőn is a sok napsütés ellenére mindössze 29 fokot jegyezhettünk, ami nem nevezhető hőségnek, akár még kánikulának sem, a vasárnap átvonuló hidegfront általi lehűlés itt is bekövetkezett, hiszen vasárnap még 35 fok feletti értékeket mérhettünk, ez 6 fokos hőmérsékletcsökkenést jelent.

Kedden enyhe, 16 fokos reggelre ébredhettünk, a mai napon főleg a délelőtti órákban sok felhőátvonulás várható, azonban említésre méltó csapadékkal továbbra sem számolhatunk, s ismét kezd aszályossá válni időjárásunk, a tavalyihoz hasonlóan, élénk légmozgás várható a délutáni órákban 29 fok várható, s tehát jelentős felmelegedés a mai napon sem következik be.

Az északi, majd északkeleti légmozgás tartós marad, így ez részben gátolja a drasztikusabb felmelegedést is, ennek azért örülhetünk, mert Amerika keleti, és Európa nyugati partjait erős hőhullám érte el, és sok az erdőtűz is, például Portugáliában, Franciaországban is, ott akár 40 fokot is mérhetnek a napokban.

Békés, és Csongrád megye térségében szerdán is sok lesz a felhőátvonulás, de csapadék nem várható, és ez egyre nagyobb gondot okozhat majd a mezőgazdaságban például.

Pénteken, valamint szombaton várható, hogy kissé labilisabb légtömegek érkeznek, és elvétve záporok, s kisebb eséllyel zivatarok várhatóak, de erre sajnos igen kicsi az esély, az eső nagyon kellene.

Lassú felmelegedés várható, és pénteken már 30-31 fokot is mérhetünk, bár az nem nagy “durranásnak” nevezhető, így július végén, ez az érték bőven elmarad az ilyenkor megszokott átlagtól.

A kánikula az egy nagyon relatív fogalom, s így van aki a 30 fokot sem bírja, és van aki 36 fokban is vígan “elvan”, de ne feledkezzünk meg az idősekről, akiket már a 30-32 fok is megviselhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.