Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hidegfront áthaladt Békés, és Csongrád megye térségében, inkább súrolta azt, ez várható volt, mint hogy az is, hogy említésre méltó csapadékot nem várhatunk felhőzetéből, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban?

A szombati napon még a hidegfront érkezése ellenére is 30 fok körül tetőztek a hőmérsékletek, a szél a déli óráktól érezhetően megélénkült, majd estére mérséklődött.

A felhősödés ellenére a páratartalom értékek nem tudtak “átbukni” 80% fölé, így az esetleges csapadék esélye is minimalizálódott, egyébként a front csapadékzónája már a Duna vonalában “elbukott”.

A front mögött enyhén meghűlt a levegő, 12 fokra ébredhettünk, ami azért már nem a kellemes nyári reggeleket idézi, a szombati északkeleti légmozgás az éjszaka folyamán északiba, majd északkeletibe módosult.

A vasárnap folyamán kellemes, igazi, kirándulásra alkalmas időjárás várható Békés, és Csongrád megye térségében, sok napsütéssel fűszerezve, 25-26 fokon tetőznek a napi maximum értékek, fronthatás nem várható, és a pollenkoncentrációs értékek is jelentősen csökkentek, az allergiások fellélegezhetnek.

Hétfőtől már újra anticiklon alakítja időjárásunkat, mely ismét napokig távol tartja Békés, és Csongrád megye térségétől az esetlegesen érkezni szándékozó frontokat, ciklonokat, ismét fokozatos felmelegedés kezdődik, azonban a jövő héten már 30 fok feletti napi maximumok nem várhatóak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez