Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

A hosszan tartó nyár után bizony az ősz rendesen berobbant Békés, és Csongrád megye térségébe, hiszen még néhány napja 30 fokhoz közeli értékeket mérhettünk, és az elmúlt napokban pedig 20 fokot is éppen alig közelítettük meg, lássuk, mire számíthatunk a folytatásban.
Igen csípős péntek reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, a hőmérsékletek 6 fok köré süllyedtek, ami jól jelzi, hogy az ősz nem viccel, és ez még nem a jéghegy csúcsa.

A pénteki napon jelentősebb szélerősödés nem várható, mint ahogy csapadék sem és csak 20 fok várható a délutáni órákban, sok napsütéssel fűszerezve.

Részben a derült égbolt, részben a mérsékelten szeles időjárás miatt igen erős lehűlés várható szombaton hajnalra, bizony lesznek Békés, és Csongrád megyének olyan pontjai, ahol 4 fok alá süllyednek majd már a hőmérsékletek, így igen csípős reggel várható.

A szélcsendes időjárásnak köszönhetően szombaton, és vasárnap hajnalban pára, s ködmezők képződnek főleg lakott területen kívül, óvatosan a közlekedéssel, és jelentősen nő a vadak aktivitása is, így óvatosan az utakon, az év ezen időszakában jelentősen nőni szokott a vadkontra személyautó “találkozások” száma és ez elkerülhető a sebesség megfelelő megválasztásával.

A nyári gumi ilyen fagyközeli időjárási helyzetekben már nem olyan hatékony, nő a fékút, s ezt azért már érdemes figyelme venni a kerékpárosoknak, is gyalogosoknak egyaránt.

Az előttünk álló hétvége napsütésben gazdag lesz, jelentősebb légmozgástól sem kell tartanunk.

Hétfőn nagyot fordul időjárásunk, egy peremciklon éri el Békés, és Csongrád megye térségét, a napsütés búcsúzik, és a felhők veszik át a főszerepet.

A ciklon csapadékzónája hétfőn késő este éri el Békés, és Csongrád megye tájait, jelentősebb csapadékkal kell számolnunk, valamint erősödő északi, majd északkeleti légmozgással.

A ciklon kedden elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és melegedés kezdődik.

Tehát érdemes kihasználni az előttünk álló napsütésben gazdag hétvégét, s mert hétfőn igen jelentős eső érkezik, és a napsütésnek is jó időre búcsút mondhatunk.Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.
Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.