Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Időjárási szempontból kellemes pénteki napon vagyunk túl, Békés s Csongrád megye tájait napsütés, és 19 fok jellemezte, kisebb felhőátvonulások előfordultak ugyan, de említésre méltó csapadék nem hullott, és az előttünk álló napok is igen kedvezően alakulnak, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

Kissé hűvös, 5 fokos reggelre, és szikrázó napsütésre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, s a Dunántúlon például sűrű ködmezők is képződtek.

Szombaton kiváló, kikapcsolódásra, és gazdálkodásra, vagy szabadtéri szórakozásra alkalmas időjárással számolhatunk, mérsékelt délkeleti légmozgás társul hozzá, ennek köszönhetően a mai napon akár 21-22 fokot is mérhetünk, ez az évén ezen időszakához képest kifejezetten kellemes időjárásnak számít.

Nincs mese, érkezik a vénasszonyok nyara, az előttünk álló napokban egyre melegebb légtömegek érik el Békés, Csongrád megye térségét, hétfőn már akár 23-24 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, tovább mérséklődik a délkeleti, majd déli légmozgás, vasárnap, és hétfőn hajnalban sűrű ködmezők képződnek, főleg lakott területen kívül, óvatosan az utakon, nő a balesetveszély.

A felmelegedés szerdán tetőzik, akkor már akár 25 fokot is mutathatnak a hőmérők, és egy anticiklonnak köszönhetően a frontok, és ciklonok messze elkerülik Békés, és Csongrád megye térségét, sem említésre méltó csapadék, sem jelentősebb légmozgás nem várható.

Szerda este egy hidegfront érkezik, és de az eddigi számítások azt mutatják, hogy jelentős csapadék nem várható a front érkezése ellenére sem, azonban a déli légmozgás északnyugatiba módosul, s a melegedés megtorpan a jövő hét második felében pedig szórványosan kisebb záporok fordulhatnak elő. Kijelenthető hogy igazán kellemes napok állnak előttünk, s a ködveszélyt érdemes szem előtt tartani. A vadak ilyenkor aktívak, így érdemes erre is ügyelni az autósoknak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található faceebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.