Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Elmondhatjuk, hogy október utolsó napjára megérkezett az első említésre méltó fagy is Békés s Csongrád megye térségébe, már a kora hajnali órákban is fagypont alatt alakultak a hőmérsékletek, a továbbiakban is mozgalmas időjárásra számíthatunk, lássuk, milyen időjárásra várható a folytatásban.

Az előttünk álló csütörtöki napon déli határaink mentén egy csapadékzóna halad el, és így viszonylag sok felhőátvonulással számolhatunk azokon a területeken, azonban Békés, s Csongrád megye középső, északi tájain a napsütésé a főszerep, azonban a tartós északkeleti áramlásnak köszönhetően hideg nap várható, s mindössze 10 fokon tetőznek a hőmérsékletek, nem lesz melegünk.

Az esti órákhoz közeledve tovább erősödik a lehűlés, a derült égbolt, a mérséklődő légmozgás miatt ismét faggyal számolhatunk a péntek hajnali órákra, de akkor már sűrű ködmezőkkel is számolnunk kell, tehát nagyon óvatosan a közlekedéssel, a köd, és a fagy “nem jó barát”, s nő a balesetveszély Békés és Csongrád megye útjain, a vadak is igen aktívak, erre is érdemes ügyelni.

A pénteki napon széltől, s csapadéktól mentes, de hideg időjárásra számíthatunk a sok napsütés ellenére.

A nagy változást a szombat hozza majd meg, és a szombat reggeli órákban jelentősen megerősödik, a déli légmozgás, s melegfronti felhőzet sodródik Békés, és Csongrád megye fölé, rendkívül erős, és dinamikus felmelegedés kezdődik, a pénteki 10 fokhoz képest szombaton már 15, vasárnap 20 fokot mérhetünk.

Ez jelentősen megterheli az emberi szervezetet, még azt is aki egészséges, és frontokra nem érzékeny.

Tehát hétvégén erős, s olykor viharossá fokozódó széllel jelentős enyhülés kezdődik, és eső is várható, így az előttünk álló hétvégén nem érdemes szabadtéri programokat szervezni. a viharos szél akár faágakat is leszakíthat, veszélyeztetve a közlekedés résztvevőit.

Kedden tetőzik a felmelegedés Békés, és Csongrád megye térségében, ekkor 20 fok felett tetőznek majd a hőmérsékletek, szerdán pedig hidegfront érkezik, újabb lehűléssel, és csapadékkal.

Összességében kijelenthetjük, hogy kifejezetten kellemetlen napok állnak Békés, s Csongrád megye lakói előtt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.