Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk már az őszi hónapokban is okozott nagy meglepetéseket, nem is kell sokat várni a következő “produkcióra”, ősszel az aszály, az előttünk álló napokban pedig a tavaszias időjárás látogatja meg Békés, és Csongrád megyét.

Ez elsősorban egy, a térségünkben kiépült igen masszív anticiklonnak köszönhető, ami nagyon úgy néz ki, hogy hosszútávon a “vendégünk” marad, napról-napra melegedő időjárás, és verőfényes napsütés vár ránk a hét hátralévő részében.

Igen eseménytelen időjárást kölcsönöz az említett anticiklon Békés, és Csongrád megye lakói számára, sem ciklon, sem front érkezése nem várható, az anticiklon bástyaként is védi majd a Kárpát-medencét a változást hozó légköri tényezőktől.

Így nem meglepő, hogy tavaszias napok állnak előttünk, s a pénteki napon a reggeli órákban ugyan még kissé megélénkül a légmozgás, fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, azonban már az előttünk álló napokban a reggeli fagyok is szűnni látszanak.

A légmozgás fokozatosan váltakozni fog, bár ez alig lesz érzékelhető, és napsütésben nem lesz hiány, így a kirándulók hétvégéje jön, pénteken 10, szombaton 12, vasárnap pedig már akár 14 fok is várható majd Békés, és Csongrád megye térségében.

Vigyázat, a sok napsütés hatására ezt a 14 fokot akár 20 foknak is érezhetjük, óvatosan az öltözködéssel, mert még a ilyenkor lehet a legkönnyebben megfázni, igen nagy lesz a hőingadozás éjszakák, s nappalok között.

Óvatosan a kerti munkákkal is, mert Szibéria térségében nagy mennyiségű, és fagyos légtömegek vannak felhalmozódva, és ezért nem jelenthetjük ki, hogy itt a tavasz, s ahogyan azt már az elmúlt néhány évben megszokhattuk, időjárásunk pár nap alatt óriási fordulatokra képes Békés, és Csongrád megyében is.

Addig is élvezzük a hamisítatlan tavaszias időjárást, az előttünk álló 5 napban garantáltan nem várható sem említésre méltó csapadék, vagy légmozgás Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az lőrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.