Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Az elmúlt napokban hazánk térsége felett elhaladó csapadékzóna jelentős mennyiségű esőt, s helyenként pedig havat dobott le, voltak területek, ahol 10 cm-t meghaladó hóréteg alakult ki hétfő reggelre, s Békés, s Csongrád megyébe eső, és havas eső hullott, amely kedd hajnalra több, mint veszélyes útviszonyokat is eredményezett.

Kedd hajnalra a lehullott csapadék az útra fagyott, balesetek is történtek-e miatt Békés, Csongrád megye tájain, s volt amelyik sajnos halállal végződött.

Keddi napunk igen zordra sikeredett, hiszen mindössze 3 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek és az előttünk álló napok is a tél szorításában telnek majd, ugyanis egy anticiklon épült ki hazánk felett, s amely Békés, és Csongrád megye időjárására is hatással van, a fagyos légtömegek pedig megszorultak itt, a Kárpát-medence térségében.

Békés, és Csongrád megyében még így a déli órákhoz közeledve is fagy, és köd jellemezi a tájakat, nagyon óvatosan a közlekedéssel, mindössze 2 fok várható a szerdai napon, napsütés csak elvétve fordulhat elő, s ónos szitálásnak is van esélye, ami több mint veszélyes lehet a közlekedőkre.

Szerda éjszaka már ismét erős éjszakai lehűlés várható, erősödik a ködképződési hajlam, és ismét komoly éjszakai lehűlés várható, csütörtök hajnalban akár -5 fok alatti értékekre is ébredhetünk, és erre már rég volt példa, hogy december elején így bekeményítsen időjárásunk, ebben az anticiklonnak is nagy szerepe van, távol tartja a változást hozó frontokat, és ciklonokat.

Pénteken is még a tél az úr, fagyos ködös tájak jellemzik majd Békés és Csongrád megye térségét, enyhén pozitív hőmérsékleti tartományokban bízhatunk a nappali órákban, pár órás napsütés is várható.

Pénteken enyhülés kezdődik, egy újabb csapadékzóna közeleg Békés, és Csongrád megye felé, s hétvégén pár nap erejéig búcsúzunk az erősen fagyos éjszakáktól, azonban említésre méltó csapadék várható, s így sajnos a halmazállapot ismét inkább eső, majd havas eső lesz térségünkben.

Hétfőre a csapadékzóna elhagyja térségünket ismét jelentős lehűlés kezdődik s melynek még nem is látni a végét, így igen télies decembernek nézünk elébe Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.