Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szombati napon még kellemes időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakónak, használjuk is ki a hétvégét, mert hétfőn már egy erős hidegfront érkezik térségünkbe, lássuk, milyen időjárással is célszerű számolnunk a folytatásban.

Az előttünk álló éjszaka csapadék nem várható, bár a felhőátvonulások nem maradnak el, s mérsékelt délkeleti légmozgás társul hozzá, így további, még melegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, s így szombaton 24, vasárnap már 26 fokon tetőznek a maximum értékek.

Jelentősen nő a légköri labilitás is, s így a vasárnap délutáni órákban kisebb záporok is kialakulhatnak, zivatarnak még kicsi az esélye. a légmozgás még nem élénkül meg, a Dunántúlra ekkor már egy erős hidegfront érkezik, ami az említett térségben heves zivatarokat fog okozni.

Hétfőn már Békés, és Csongrád megye térségét is eléri az erős hidegfront, de a Tisza sokat fog majd a Dunántúlon munkálkodó viharos szél erejéből.

Hétfőn már hőmérséklet-csökkenéssel, s a délutáni órákban pedig hevesebb záporok, zivatarok érkezésével kell számolni Békés, és Csongrád megyében, egy-egy zivatart heves kifutószél kísérhet, és kisebb területeken jégeső sem kizárt.

Keddtől lassú, fokozatos lehűlés kezdődik, és időjárásunk csapadékos jellege még továbbra is megmarad, s sajnos a távolabbi kilátások sem túl biztatóak Békés, és Csongrád megyére nézve.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.