Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló pénteki napon végre igazi, tavaszias időjárásban lehetett része Békés, Csongrád megye lakóinak, használjuk ki a szép időjárást, mert sajnos nem sokáig lehet benne részünk, s lássuk, mire számíthatunk majd a folytatásban.

A mérsékelt délkeleti légmozgásnak köszönhetően jelentősebb felmelegedés kezdődött térségünkben, 18 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s bár még igen sok volt a felhőátvonulás, csapadék sehol nem hullott.

Az előttünk álló szombati napon további jelentős felmelegedés kezdődik, a hétvége első napján akár 22 fokot is mérhetünk, és az éjszaka is enyhének bizonyul, mindössze 10 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

A szombati nap igazi, kirándulásra, s kertészkedésre alkalmas időjárást hoz Békés, és Csongrád megye térségébe, a napsütés kerül már túlsúlyba, s még jelentősebb légmozgástól sem kell tartanunk, bár jelentősen nő a labilitás, s a szombat késő délutáni órákban már előfordulhat zápor, és kisebb eséllyel zivatar Békés, és Csongrád megye térségében.

Vasárnap tetőzik a felmelegedés, és a hét utolsó napján már akár 25 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, s ekkor már a tetőfokára hág a légköri labilitás, így a vasárnap délutáni órákban már akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek térségünkbe.

Egy-egy hevesebb zivatar érkezését már viharos kifutószél, felhőszakadás, sőt jégeső is kísérheti Békés, és Csongrád megye szerte, ez főleg a délutáni, és kora esti órákban lesz jellemző.

Hétfőtől pedig tovább folytatódik a változékony, záporokkal, és zivatarokkal megtűzdelt időjárás Békés, és Csongrád megye térségében, és keddtől pedig lehűlés kezdődik, és a légmozgás is megerősödik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.