Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos Békés, és Csongrád megye időjárása az idei évben katasztrofálisan alakul s főleg csapadék szempontjából, hónapok óta megdöbbentő aszály sújtja térségünket, jelenleg is egy anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárást, de csak vasárnapig.

Szélcsendes, nyugodt napok állnak előttünk, és veszélyt inkább a reggelente megjelenő pára, valamint ködfoltok jelentenek majd, ezt nem árt figyelembe venni autósoknak, s kerékpárosoknak egyaránt, a vadveszély is igen nagy, óvatosan az utakon.

Néhány napra elbúcsúzunk az éjszakai fagyoktól, így éjszakánként kissé fagypont felett alakulnak a hőmérsékletek, nappalonként pedig 15-17 fok várható, hamisítatlan, napos és egyben őszies időjárás vár ránk vasárnapig, reggelenként ködfoltokkal, jelentős szél sehol nem várható.

Vasárnap estétől bizony változás következik be időjárásunkban, egy ciklon közelíti meg térségünket így a hétfői naptól már Békés és Csongrád megye szerte borongós, felhős s szakaszosan esős időjárásra számíthatunk valamint jelentős szélerősödésre is egyaránt így hőérzetünk nem lesz kellemes.

Az esős időjárás keddre is átnyúlik majd, és fokozatos lehűlés is kezdődik s így szerdán már csak 9-12 fokra számíthatunk a nappali órákban, az éjszakai fagyok is visszatérnek és a ködmezők is, így szerdától közlekedési szempontból veszélyes útviszonyok lesznek jellemzőek Békés, és Csongrád megye tájain, nagyon óvatosan a közlekedéssel.

Összegezve kijelenthetjük, s hogy vasárnapig nyugodt, majd egyre mozgalmasabb lesz időjárásunk, a köd, s a keddtől visszatérő fagyok veszélyt jelentenek majd az autósokra s kerékpárosokra egyaránt, vigyázzunk magunkra, és egymásra, mindenkit hazavárnak és ügyeljünk a réteges öltözködésre, és vitaminpótlásra egyaránt, mert sajnos ilyenkor a legkönnyebb megfázni, mert ez az időjárás kedvez a vírusok terjedésének.

Elsősorban a C, és D vitamin pótlása a legfontosabb most a szervezetnek.

Jelenlegi számítások szerint a novemberi hónap kissé enyhébb lesz az októberinél.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó.

0 Shares