Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló csütörtöki napon a délutáni órákban egy átvonuló csapadékzóna érintette Békés megye középső, és északi részeit, 2-5 mm csapadékot hagyva maga mögött, zivatar ezúttal nem alakult ki, lássuk hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a Balaton, valamint az Északi-középhegység térsége is heves zivatarokat kapott, a Balatonnál már reggel bedörrent az ég, s az Északi középhegységbe este érkezett egy erősebb zivatargóc, minkét esetben jégeső is tapasztalható volt, ez a nyaralóknak nem kedvezett.

Békés, s Csongrád megye szerte enyhe, 15 fokos hajnalra ébredhettünk, mérsékelt északkeleti légmozgás társult hozzá, és szikrázó napsütés. A pénteki napon délelőtt még a napsütésé, délután már egyre inkább a felhőké a főszerep, kisebb zápor előfordulhat ugyan de jelentős csapadék nem várható, pénteken 29 fok várható a délutáni órákban, hőségtől nem kell tartanunk, erős lesz az UV sugárzás.

Ebből adódóan óvatosan a napozással, hőhullám ugyan nincsen, de akár 20 perc alatt is leéghetünk, ami okozhat néhány álmatlan éjszakát a kellemetlen “mellékhatások” miatt is, a bőrnek sem tesz jót.

Kijelenthetjük, hogy az előttünk álló hétvége hamisítatlan, nyaralásra, kerti munkákra alkalmas időjárást tartogat, szombaton, és vasárnap is sok napsütés jellemzi majd Békés, és Csongrád megye tájait, jelentős felmelegedés is várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Szombaton már bőven 30 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, vasárnap akár 35 fokot is mérhetünk, ami már a kánikula “kategóriába” esik, csapadék, vagy jelentősebb légmozgás nem várható.

Vasárnap akár már hőségriasztást is elrendelhetnek  a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot, szóval “izzasztó”, de nyárias hétvége vár Békés, és Csongrád megye lakóira ezúttal.

Hétfőn már egy gyenge hidegfront súrolja majd térségünket, ami némi enyhülést s csapadékot hozhat, de azért a jövő hét igen melegnek ígérkezik, akár hőhullám is érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.