-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétfőre! Jó időre búcsúzik a napsütés!

A mögöttünk álló éjszaka” kétszínűre” sikeredett, az éjféli órákig pozitív hőmérsékleteket mérhettünk, azonban ezután hirtelen lehűlés következett be, és a mediterrán ciklon is a kertek alatt jár!

Jelenleg Békés, és Csongrád megye szerte -2, -4 fok között szóródnak a hőmérsékletek, óvatosan a közlekedéssel, hiszen a a fagy mellett sok helyen főleg lakott területen kívül foltokban sűrűbb ködmezők képződtek, például Szeged, Makó térségében.

Igen magas, 92 % a páratartalom, az eddigi északkeleti légmozgást délnyugati váltotta, ezzel egy időben a mediterrán ciklon elindult a Kárpát-medence irányába, csapadékmezője Békés, és Csongrád megyét is eléri, mindez kedd reggel válik aktuálissá.

A hétfői napon túlnyomóan felhős időjárás jellemzi majd térségünket, napsütés csak rövid ideig, és átmeneti jelleggel fordulhat elő 5 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A légnyomási értékek a hétfő esti órákban lassú süllyedésbe kezdenek, ami sokaknál fejfájást okoz majd, és ekkor ismét változik a szélirány, kedd hajnalban, a ciklon érkezése előtt már északkeleti szél veszi át a vezető szerepet.

Kedden összességében jelentős csapadék érkezhet Békés, és Csongrád megyébe, mely eleinte eső, majd a kedd esti óráktól egyre inkább havazás lesz, a hideg-meleg légrétegek keveredésének köszönhetően a csapadék halmazállapota folyamatosan változni fog.

Bővebb, és friss információkkal a ciklon érkezéséről esti előrejelezésemben szolgálok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Shares 182