Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél nem pihen, a mögöttünk álló csütörtök éjszaka igen erős lehűlés következett be, Békés, Csongrád megye szerte -7 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, mozgalmas hétvége áll előttünk, lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban?

A pénteki napon egyértelműen a napsütésé a főszerep, lesznek ugyan kisebb felhőátvonulások, azonban említésre méltó csapadék a mai nap folyamán nem várható, a sok napsütés ellenére egész nap fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Jelenleg mérsékelt északnyugati légmozgás tapasztalható, melynek segítségével továbbra is fagyosabb légtömegek áramlanak térségünkbe.

A péntek esti óráktól az eddigi északnyugati légmozgást délnyugati váltja, így kissé enyhébb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye tájaira, de a felmelegedés még csak a magasban megy végbe, és így részben a derült égboltnak, részben pedig a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően igen erős éjszakai lehűlés várható.

A péntek éjszakai órákban akár -10 fok köré is süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségébe, a szombat hajnali órákban északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, ennek köszönhetően a péntek éjszakai erős fagy már szombat hajnalra némileg mérséklődik.

A felhősödés “nem jár egyedül”, csapadékzóna érkezik, és a szombat kora reggeli órákban már Békés, és Csongrád megye szerte havazás kezdődik, ami átnyúlik vasárnapra is, így télies hétvégére készülhetünk, a szombat reggeli óráktól vasárnap délig 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulásával számolhatunk.

Hétvégén óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain, havas, jeges útviszonyok várhatóak, és elég egy rossz kormánymozdulat, vasárnap a déli órákhoz közeledve a havazás már havas esőbe, akár kisebb területeken ónos esőbe válthat.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.