Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kijelenthetjük, hogy a télimádók hétvégéje jön Békés, és Csongrád megyében, az előttünk álló hétvégén folytatódik a télies időjárás, nappal is fagypont körüli értékekkel, és újabb havazás is közeleg, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Hóban most sincs hiány, Békés, Csongrád megye szerte átlagosan 15-17 cm hóréteg fedi a tájat, azonban még nincsen vége, dél felől újabb csapadékzóna közeleg.

A mögöttünk álló csütörtök éjszaka közlekedési szempontból igen veszélyesnek bizonyult, több helyen is még kisebb havazások fordultak elő, Békés, és Csongrád megye szerte sűrű ködmezők képződtek, és még emellett fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek.

A péntek reggeli órákban még mérsékelt északi légmozgás a délutáni órákra jelentősen megerősödik, és egy újabb csapadékzóna éri el Békés, Csongrád megye térségét, ami szintén a mediterrán térségben zajló intenzív ciklontevékenységnek tudható be.

Pénteken mindössze fagyponton tetőznek a hőmérsékletek, napsütés nem várható, és a péntek délutáni órákban dél felől újabb csapadékzóna érkezik, Békés, és Csongrád megye szerte havazás kezdődik.

A péntek délutáni órákban a hőmérsékletek már stabilan fagypont alatt mozognak majd, és így a lehulló hó egyértelműen meg fog maradni, Békés, és Csongrád megye térségében szombat reggelig akár 5 cm-t is meghaladó hóréteg kialakulásával kell számolni.

Fontos kiemelni, hogy a péntek délutáni, esti hóeséssel egy időben igen élénk északi légmozgás jellemzi majd térségünket, így Békés, és Csongrád megye szerte hófúvással is kell számolnunk, ami közlekedési szempontból nem elhanyagolandó tényező, és veszélyforrás egyben.

A havazást okozó csapadékzóna szombaton délelőtt elhagyja térségünket, azonban továbbra is a felhőké lesz a főszerep, szombaton is egész napos faggyal számolhatunk, azonban már említésre méltó csapadék nélkül, kissé mérséklődik a légmozgás.

Vasárnap mérsékelt felmelegedés veszi kezdetét, az addigi északi légmozgást déli váltja, és a hét utolsó napján már kissé fagypont fölé emelkednek a napi maximum értékek, 2 fok várható a délutáni órákban, és már kevés napsütéssel is számolhatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.