Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően az intenzív hóolvadásnak is köszönhetően a szerda éjszakai órákban már erős párásság alakult ki, sűrű ködmezők képződtek Békés, valamint Csongrád megye térségében, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Még így, a csütörtök déli órákhoz közeledve is sűrű ködmezők borítják Békés, és Csongrád megye tájait, és a hőmérsékletek is fagypont körül mozognak, nagyon óvatosan a közlekedéssel, vannak helyek, ahol még a 150 métert sem éri el a látótávolság.

A csütörtöki napon több helyen említésre méltó légmozgás hiányában a sűrű ködmezők megmaradnak, a délutáni órákban mindössze 3 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

Sajnos az erősen ködös időjárás, és a pénteken már érezhető dinamikus felmelegedés rendkívül kedvez az influenza további rohamos terjedésének, igen magasak a szmogkoncentrációs értékek, ez nem pedig az allergiásoknak nem kedvez.

A csütörtök esti órákban kisebb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, de jelentős csapadékkal nem kell számolnunk,  így tovább nő a párásság, és a csütörtök éjszaka folyamán is veszélyes útviszonyokkal számoljunk Békés, Csongrád megye tájain, amit részben a sűrű ködmezőknek, részben pedig a talaj mentén kialakuló fagynak köszönhetünk.

A pénteki napon, a kora hajnali órákban még a ködös tájak jellemzik Békés, és Csongrád megye térségét, majd a péntek délelőtti órákban élénkülni kezd a délkeleti légmozgás, jelentős felmelegedés kezdődik, és a hét utolsó munkanapján már akár 6 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, péntek délután rövid időre a nap is kisüt.

Sajnos az erőteljes felmelegedés komoly veszélyt jelenthet a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdőkre, de az egészséges szervezetet is erőteljesen megviselheti.

Az éjszakai fagyoktól a hétvégén ármenetileg búcsút veszünk, és ez a jó hír, azonban mégsem örülhetünk felhőtlenül, szombaton fokozatosan megerősödik a délkeleti légmozgás, és akár 55 km/h sebességet is meghaladó széllökésekre is készülnünk kell, ami akár vastagabb ágakat is leszakíthat.

A felmelegedés annyira dinamikus lesz Békés, és Csongrád megye térségében, hogy szombaton már akár 14 fokot is mérhetünk, az igen erős széltevékenység miatt azonban hőérzetünk csak 10 fok körül alakul.

Vasárnap folytatódik az erősen szeles, a melegedés hatására is igen kellemetlen időjárás, vasárnap pedig a délutáni órákban csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, így kijelenhetjük azt, hogy meleg, de mégis igen kellemetlen hétvége elé nézünk időjárási szempontból.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.