Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ismét változatos arcát mutatja majd az előttünk álló napokban, csütörtök éjszaka folyamán Békés, és Csongrád megye déli, és középső részein sűrűbb ködmezők képződtek, -3 fokra ébredhettünk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A mögöttünk álló csütörtöki nap időjárási szempontból nyugalomban telt, jelentős légmozgás, említésre méltó csapadék sem zavarta meg csütörtöki napunkat, a mérsékelt légmozgásnak, részben pedig a tiszta égboltnak köszönhetően csípős reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Jelenleg mérsékelt északi légmozgás tapasztalható térségünkben, ami a nap folyamán fokozatosan délibe módosul, és fokozatos felmelegedés veszi kezdetét, melynek hatását majd szombaton érezhetjük igazán.

A pénteki napon a felhőké a főszerep, rövidebb, napos időszakok előfordulhatnak majd, de nem ez lesz a jellemző, a délutáni órákban jelentéktelen, kisebb területeket érintő záporok előfordulnak majd Békés, és Csongrád megye területén.

Szombat éjszaka még faggyal, és foltokban sűrű ködmezők megjelenésével kell majd számolni, óvatosan Békés, és Csongrád megye útjain.

A hétvége első napján már akár 10 fokot is mérhetünk, jelentős légmozgástól, vagy csapadéktól még nem kell tartanunk, így a szabadtéri programok, vagy munkálatok elvégzéséhez inkább a szombat javasolt.

Vasárnap már megközelíti egy hidegfront Békés, és Csongrád megye térségét, fokozatosan megerősödik a déli légmozgás, ennek köszönhetően vasárnap akár 12 fokot is mérhetünk, de az erősödő légmozgás már sajnos rombolni fogja hőérzetünket.

A hétfő hajnali órákban a légmozgás északnyugatiba módosul, ekkor éri el a hidegfront Békés, Csongrád megye térségét, így a jövő hét első napja barátságtalan, erősen szeles időjárással indul, keddre pedig már a hőmérsékletek is alaposan visszaesnek.

Így a jövő héten a megszokottnál kissé hidegebb időjárásban lehet részünk, de nincs is ezzel semmi gond, hiszen tél van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található, facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.