Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Igen zűrös héten vagyunk túl, extrém mennyiségű csapadék hullott a mögöttünk álló 4-5 napban Békés, és Csongrád megye tájain, szombaton sem nyugodhatunk meg sajnos, lássuk, milyen időjárásra várható az előttünk álló napokban.

Enyhe 13 fokos reggelre ébredhettünk, s Békés, valamint Csongrád megye szerte még inkább a napsütés dominál, de sajnos nem örülhetünk sokáig, Románia térségében már a kora reggeli órákban labilissá, és ingataggá vált a légkör, és kelet felől egyre labilisabb légtömegek áramlanak térségünkbe.

Igen élénk az északkeleti légmozgás, mely kissé ront hőérzetünkön, s így is mindössze 23 fokon tetőznek a hőmérsékletek, ez bizony elég szerény teljesítmény, s hogy június első napján még a 25 fokot sem érjük el, nagy tavaink, állóvizeink, s így például a Balaton teljességgel alkalmatlan a fürdőzésre a mindössze 15 fokos hőmérsékletével.

A déli órákban már egekbe szökik a labilitás, különösen Békés megye középső, és déli tájain, így ezekben a térségekben alakulhatnak ki elsősorban záporok, zivatarok, melyek között bizony lehetnek hevesebbek is, főleg a szombat délutáni órákban, így akár az említett térségekben felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső, és viharos kifutószél sem kizárt.

Sajnos egy tőlünk délre örvénylő ciklon az előttünk álló napokban továbbra is nagy légköri labilitás tart fenn, így a záporos, és zivataros napoktól továbbra sem búcsúzunk, ugyan vasárnaptól már melegedéssel számolhatunk, hétfőn már akár 27-28 fokot is mérhetünk majd Békés, és Csongrád megye térségében.

Ritka tavasz, vagy nyár ez, s hiszen az ember sem tudja már lassan, hogy milyen évszak van, s legalábbis időjárási szempontból bizonyosan.

Összegezve a szombati napon ismét hevesebb záporok, zivatarok érkeznek kelet felől Békés, és Csongrád megye térségébe, a délutáni órákban, melyek elsősorban Békés megyét érintik majd, annak is a középső, és déli tájait, óvatosan a közlekedéssel, egy-egy hevesebb zivatar környezetében a szél pillanatok alatt is viharossá fokozódhat, veszélyt jelentve a közlekedőkre.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet!