-Hirdetés-

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

A pénteki napon a reggeli órákban átvonult térségünkön egy felhősáv, 1-2 mm esőt hagyva maga mögött, amibe némi homok is keveredett, időjárásunk egyre csak változik, lássuk a folytatást.

Békés, és Csongrád megye szerte meglepően enyhe reggelre ébredhettünk, mindössze 13 fokig süllyedtek éjszaka a hőmérsékletek, ez már bizony kora nyári érték, és a hétvége is meglepően magas hőmérsékletekkel kecsegtet.

Szombaton 25, vasárnap már akár 27 fok is várható, de Békés megye legdélebbi területein akár a 28 fokot is túlléphetik a napi maximum hőmérsékletek.

A hétvégénk főszereplője a napsütés lesz, azonban a szombat délutáni órákban délnyugat felől lesznek kisebb felhőátvonulások, azonban említésre méltó csapadék, vagy légmozgás nem várható.

Vasárnap délután az addigi északkeleti légmozgást déli váltja, mely némi szélélénküléssel jár majd, nő ugyan a légköri labilitás, azonban említésre méltó záporok, kisebb eséllyel zivatarok inkább csak a Dunántúlon várhatóak, egy-egy zápor azonban térségünkben sem kizárt a hét utolsó napján.

A hétfő még igazi kora nyári időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye szerte, azonban kedd hajnalban minden jel arra mutat, hogy fordul a szélirány, először élénk északnyugati, majd élénk északkeleti légmozgás lesz jellemző, így kissé csökkennek a napi maximum értékek, és ekkor már térségünkben is megnő a záporok, valamint zivatarok kialakulásának esélye.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

203 Shares