Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló csütörtöki, valamint pénteki nap a Békés, és Csongrád megye területét uraló anticiklon hatása miatt időjárási szempontból nyugalomban telt, a folytatás azonban nem ilyen egyértelmű, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

Az évszaknak megfelelő, és egyben kellemesen enyhe reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, 17 fokot mutatnak a hőmérők, mérsékelt északkeleti szél lengedez.

Többnyire derült az égbolt, a mai nap Békés, és Csongrád megyében a napsütésé a főszerep, azonban a Dunántúlra egy igen jelentős hidegfront érkezik, így például a szeptember első napja a Dunántúlon, a Balaton, és a főváros térségében szeles, barátságtalan, őszies időjárással telik majd.

Míg Békés, és Csongrád megye térségében a hétvégén még 32-33 fokban, addig a Dunántúlon már csak 22 fok körüli értékekben bízhatnak, és ott bizony igen heves zivatarokra is kilátás van.

Az érkező csapadékzóna térségünket csak részben érinti, az esti órákban egy-egy zápor, kisebb eséllyel zivatar előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző, ezt a “levelet” nem nekünk címezték.

A hétvégét követően azonban érkezik egy újabb komolyabb csapadékzóna, így a hétfői napon már itt, Békés, és Csongrád megye térségében is a felhőké lesz a főszerep, és a nyárias meleg is távozik, hétfőtől egyre több zápor, és zivatar érkezésével számolhatunk, valamint e-mellé 5-7 fokos lehűlés is társul.

Őszies időjárásról még nem beszélhetünk, de hétfőn már 30 fok alá esnek a napi maximum értékek, ami nem is csoda, hiszen lassan közeleg a vénasszonyok nyara.

Fontos megjegyezni, hogy hétfőn, valamint kedden Békés, és Csongrád megye térségében is jelentősen megnő a heves zivatarok előfordulási esélye, kisebb körzetekben jelentős csapadékkal számolhatunk a hétfői, valamint a keddi nap folyamán.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez