Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére hétvégére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló pénteki nap is a vénasszonyok nyara jegyében zajlott, Békés, és Csongrád megye szerte 25 fok körül tetőztek a hőmérsékletek, amivel semmi baj nem lenne, ha nem társulna mellé hihetetlen mértékű aszály.

Békés, és Csongrád megye térségében a “megszokott” éves átlagos csapadékmennyiség 400 milliméter  körül mozog, az elmúlt egy hónapban mindössze 8 mm csapadék érkezett térségünkbe, ami bátran ki is jelenthető, hogy a sivatagi éghajlathoz húz.

A Békés, és Csongrád megye, és egyben az egész Kárpát-medence térségét kitöltő óriási kiterjedésű anticiklon igen stabil, megakadályozza, hogy frontok, vagy ciklonok érkezzenek régiónkba, ami például a mezőgazdaságban óriási károkat okoz majd, és már okozott is.

Az előttünk álló éjszaka csillagfényesnek ígérkezik, légmozgással nem kell számolnunk, kissé fokozódik a pára, és ködképződési hajlam, ami elsősorban lakott területen kívül lesz még jellemző, a reggeli órákban 5 fokig süllyednek a hőmérsékletek, ami az év ezen időszakában teljesen átlagosnak mondható.

Igazi, kiváló kirándulásra alkalmas időjárásra számíthatunk a hétvége folyamán, szombaton, és vasárnap egyaránt 25-26 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, említésre méltó légmozgás, és csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, szikrázó napsütés annál inkább.

Fronthatás nem várható, a légnyomási értékek is stabilak lesznek, tehát időjárásunk nem lesz ezúttal hétvégénk “elrontója”.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.