Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló csütörtökön egy kisebb ciklonális zóna haladt át át Békés s Csongrád megye tájai felett, mondhatni jelentéktelen, 1-3 mm csapadékot hagyva maga mögött s lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

Példátlan aszály sújtja Békés, és Csongrád megyét, de az egész országot is, kivétel talán az Északi-középhegység vidéke, térségünkben mindössze 12 mm eső hullott, ez bizony nagyon kevés, de az előző hónapban is alig észlelhettünk csapadékot.

Ez a rendkívüli aszály sajnos mindenkire hatással lesz, hiszen a mezőgazdaság is óriási károkat szenvedett el, és fagykárok is keletkeztek még áprilisban is, bizony megérezzük majd ezt a pénztárcánkon a boltokban, lassan ott tartunk, hogy alig lesz idei termés.

Az előttünk álló pénteki napon szeles időjárásra számíthatunk 24 fokkal, és a délutáni órákban kisebb záporok de akár zivatargócok is áthaladhatnak Békés, Csongrád megye térsége felett, de ennek igen kicsi az esélye.

Szombaton mérséklődik a szél s kissé csökken a nappali felmelegedés, és csapadéknak kicsi az esélye.

Vasárnap érkezhet ismét eső Békés, s Csongrád megye térségébe, a várható mennyiség azonban kevés területen haladja majd meg az 5 mm-t.

Hétfőn hirtelen felmelegedés veszi kezdetét, mely labilissá teszi a légkört, kedden több helyen is számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására Békés, s Csongrád megyében. A szerda nappali órákban viharossá fokozódik a légmozgás s így akár 75-km/h-t elérő, sőt, azt meghaladó széllökésekkel számolhatunk Békés, Csongrád megye térségében.

A viharos szél komoly károkat okozhat fákban, tetőszerkezetekben, villanyvezetékeket is leszakíthat, veszélyeztetve a közlekedést, s a Békés, Csongrád megyében élő emberek testi épségét, így igen változatos időjárással számoljunk az előttünk álló napokban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.