Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló vasárnap éjszaka a csapadékzóna elérte Békés, és Csongrád megye térségét, és havazás kezdődött, területi átlagban 3-4 cm friss hóréteg alakult ki, igen veszélyes reggelre ébredhettünk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A délnyugati légmozgás a déli órákhoz közeledve érezhetően megélénkül, segítségével már jóval enyhébb légtömegek áramlanak majd Békés, és Csongrád megye térségébe, az éjszaka folyamán lehullott hóréteg gyors olvadásnak indul, a vasárnap délutáni órákban már 4 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek.

Európa szerte igen kemény arcát mutatja a tél, Németországban, Ausztriában, és Csehországba kaotikus állapotok vannak a nagy havazások miatt.

Békés, és Csongrád megye térségében ezzel szemben mérsékelt, melegedő folyamat indul meg, és a hétfői napon már a napsütésé a főszerep.

A csapadékhullásnak nincsen vége, a vasárnap esti órákban újabb, kisebb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, de mivel a vasárnap éjszaka már fagymentesnek ígérkezik, így a csapadék halmazállapota egyértelműen eső lesz, 3-5 mm mennyiség várható hétfő reggelig.

A mérsékelt felmelegedés ellenére kellemetlen napok állnak előttünk, hétfőn, kedden Békés, Csongrád megye szerte igen erős északnyugati légmozgás lesz jellemző, így bár a nappali órákban fagypont felett tetőznek majd a hőmérsékletek, azonban hőérzetünk fagypont körül alakul majd, keddtől ismét felhők érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez