Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés
0 Shares

Szürke, ködös, reggelenként borongós, de nem fagyos napok állnak mögöttünk, sajnos, havazásban még továbbra sem volt része Békés, Csongrád megye lakóinak, jelentős csapadék nem hullott, lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Békés, és Csongrád megye térségében mérsékelt délkeleti légmozgás tapasztalható, s míg a Dunántúlon, már élnénk légmozgás határozza meg hazánk időjárását. S óriási hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, míg Miskolc környékén 4, addig Pécs környékén már 15 fokot mutatnak hőmérők.

Békés, és Csongrád megye térségében a mai napon a felhőké a főszerep, kisebb csapadék előfordul majd, de csak kisebb körzetekben, 10 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek a pénteki napon.

Szombat hajnalban fagy nem várható, sőt, Békés, és Csongrád megye tájain is egyre inkább délnyugatiba fordul a szélirány, így a hétvége első napján már akár 15 fokot is mérhetünk, s de kisebb záporokkal azért még számolnunk kell, és továbbra is a felhőké lesz a főszerep.

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep de ezzel egy időben jelentősen erősödni kezd a légmozgás, ami jelentősen rombolja majd hőérzetünket s így vasárnap ugyan 15 fok feletti értékeket is mérhetünk ugyan hőérzetünk azonban csak 10 fok körül alakul majd.

Vasárnap tetőzik a felmelegedés, s búcsúzik az átmeneti tavasz, és északnyugat felől már egyre hidegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, s így sajnos jövő hét első napjaiban Békés, és Csongrád megye szerte igen hideg légtömegek érkeznek, és az éjszakai fagyok is visszatérnek.

A jövő hét első napjaiban újabb csapadékhullám is érkezhet s bizony a hideg légtömegek beáramlásának köszönhetően egyre inkább havas eső várható, de kedden már akár kisebb havazás is előfordulhat Békés és Csongrád megye tájain, semmi kétség, visszatér a tél, így a hólapátot még ne rejtsük túl mélyre s mert még jó szolgálatot tehet a jövő héten.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares