Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Már megszokhattuk, hogy az utóbbi napokban ha reggel, akkor hólapátolás, vagy hóseprés, és erre ismét alkalma lesz Békés, és Csongrád megye lakóinak, éjszaka újabb csapadékzóna érkezik, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

A mögöttünk álló szombati napon a számításoknak megfelelően túlnyomóan napos időjárás jellemezte Békés, Csongrád megye térségét, ennek ellenére csak fagypont környékén tetőztek a hőmérsékletek, és az élénk szél miatt hőérzetünk nem volt kifejezetten “komfortos”.

A szombat délutáni órákban az eddigi északi légmozgást délkeleti váltotta, lassú felmelegedés kezdődik, ami csak átmenetinek ígérkezik.

Már a szombat kora esti órákra jelentősen meghűlt a levegő, és Békés megyében -4, Csongrád megyében pedig jelenleg -2 fokot mérhetünk.

Az előttünk álló szombat éjszaka folyamán északnyugat felől egy csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe,  így hideg-meleg légrétegek keverednek, egy összeáramlási zóna mentén, ami Szolnok magasságában található, újabb csapadékgócok keletkeztek, így egyre több helyen havazás kezdődik már az esti órákban is.

Az éjféli órákhoz közeledve kissé tovább élénkül a délkeleti légmozgás, kisebb hóátfúvások is várhatóak Békés, és Csongrád megye térségében, ami inkább kanyarokban lesz jellemző, nagyon óvatosan Békés, és Csongrád megye útjain.

Ezúttal azért komolyabb, 5 cm-t meghaladó friss hóréteg kialakulásától nem kell tartanunk, és a reggeli órákig 2-4 cm friss hóréteg kialakulása  várható Békés, és Csongrád megye térségében, kétségtelen, hogy közlekedési szempontból veszélyes szombat éjszaka áll előttünk.

A vasárnap reggeli órákban a csapadékzóna már elhagyja Békés, Csongrád megye térségét, így már a hét utolsó napján ismét a napsütésé a főszerep, bár már a melegedő folyamat megkezdődik, ennek ellenére ez még csak a magasban megy végbe, vasárnap még csak 2 fok várható a délutáni órákban.

A hétfői nap már igen kellemetlen, erősen szeles időjárást ígér, és újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, akkor már inkább az eső dominál majd, a jövő hét első napján már akár 6-7 fokot is mérhetünk, és jelentősen megerősödik a déli légmozgás.

A felmelegedés csak átmeneti, már kedden megtorpan, az erős déli légmozgást Békés, és Csongrád szerte kedden hajnalban északnyugati szél váltja, újabb lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.