Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően igen kellemetlen szombat reggelre ébredhettünk Békés, Csongrád megye szerte, ugyan 9 fokot mutattak a hőmérők, azonban hőérzetünk nem ezt tükrözte, lássuk is, mi várható a folytatásban.

A mögöttünk álló szombati napon ismét már a felhőké volt a főszerep, a délkeleti légmozgás óráról-órára erősödött, a déli órákhoz közeledve már-már viharossá is fokozódott, Békés, és Csongrád megyében sok helyen 65 km/h feletti széllökéseket lehetett mérni, 14 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek.

Az előttünk álló éjszaka folyamán árnyalatnyit mérséklődik a légmozgás, de azért erős tartományokban mozog majd, rendkívül enyhe éjszakára számíthatunk, 12 fok várható a reggeli órákban.

A mai napon megdőlt az országos melegrekord is hazánkban, ami holnap szintén megismétlődhet, mert az erős délkeleti áramlással még ennél is melegebb légtömegek érkeznek majd Békés, és Csongrád megye térségébe.

Azért napernyőért ne rohanjon senki, mert erős felmelegedés igen, azonban napsütés nem várható a hét utolsó napján, sőt, a vasárnap délutáni órákban kisebb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, de említésre méltó csapadék nem várható, a kisebb mennyiségű eső szaharai eredetű porral is keveredhet.

Vasárnap estére hirtelen, jelentősen mérséklődik az addig erős délkeleti légmozgás, a szél iránya pedig északnyugatiba, majd később északkeletibe módosul.

Egyébként vasárnap tetőzik a felmelegedés, akár 15 fok fölé is emelkedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A Dunántúl tájait hétfőn hajnalban már egy hidegfront súrolja, Békés, és Csongrád megye területén is jelentős lehűlés kezdődik, azonban az igazi télies időjárás egyenlőre nem tér vissza térségünkbe, hétfőn már csak 6 fokot mérhetünk, mérséklődik a légmozgás, előtérbe kerül a napsütés.

Keddtől az éjszakai fagyok is visszatérnek, jelentős csapadék az előttünk álló 4 napban bizonyosan nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.