Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló pénteki napon kissé szeles, és de enyhe időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, az éjszaka is ennek megfelelően fagymentes volt, 3 fokra ébredhettünk, bizony a korán ébredőket veszélyes útviszonyok várták, sok helyen sűrű ködmezők képződtek.

A mai napon számítani lehet még kisebb szitálásokkal, jelentéktelen, 1-2 mm esővel, de jelentősebb eső  nem érkezik Békés, s Csongrád megye tájaira az előttünk álló 5 napban, sőt, regelenként ugyan továbbra is sűrű ködmezőkre kell számítani s így óvatosan az utakon, jelentősen nő a balesetveszély, de a nappali órákban vasárnaptól már egyre inkább a napsütésé a főszerep, a ködmezők feloszlása után.

Szombat éjszaka már tisztulni kezd az égbolt s ennek köszönhetően a vasárnap, s a hétfő reggelik órákra fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, ehhez a mérséklődő szél is hozzájárul, s nagyon óvatosan az utakon, a fagy, a köd több, mint veszélyes útviszonyokat eredményez az utakon, főleg kanyarokban, erdősávok mentén veszélyes útlefagyások keletkezhetnek, s a látótávolság pedig akár 150 méter alá is csökkenhet.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a vadak, például őzek, nyulak, igen aktívak, s a balesetveszélyt még tovább növeli, egy autó, kontra vad találkozás jelentős költséggel járhat, jobb ezt megelőzni.

Az előttünk álló napokban egy anticiklon húzódik Békés, és Csongrád megye térsége fölé, s így bizony az előttünk álló 4-5 napban állandósulni fognak a sűrű ködfoltok az éjszakai órákban, nappalonként pedig egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, csapadék az előttünk álló 4-5 napban nem érkezik tájainkra.

Folyóink erősen áradnak, külön aggodalomra ad okot, hogy Romániából ismét szennyezett víz érkezett, ami nem könnyíti meg a szakemberek dolgát, és az élővilágban is jelentős károkat okoz.

Vasárnaptól dinamikus felmelegedés kezdődik, míg a mai napon még csak 5, vasárnap már akár 10 fok feletti értékeket is mérhetünk Békés és Csongrád megye térségében, ilyen dinamikus felmelegedés még az egészséges emberi szervezetet is megviseli, sokaknál fejfájás, és kardiális panaszok is jelentkezhetnek.

A felmelegedés azért nem azt jelenti, hogy vége van a télnek, jó esély van, hogy idén még láthatunk havat és a sarkvidéki eredetű légtömegeknek is van még utánpótlása, s így minden bizonnyal márciusban még visszaköszön a tél, így a kerti, mezőgazdasági munkákat még nem érdemes elkezdeni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares