Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Ezúttal időjárásunk kegyes, az ünnepi hétvége alatt egy anticiklonnak köszönhetően Békés, és Csongrád megye szerte már-már kora nyárias időjárással számíthatunk, a pénteken még kissé élénk légmozgással sem kell már számolnunk, lássuk milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A szombati napon tovább fokozódik a felmelegedés, a délutáni órákban Békés, és Csongrád megye tájain akár 23-24 fokot is mérhetünk, ami kora nyáriasnak mondható, kirándulásra, kertészkedésre, de hétfőn akár locsolkodásra is kiválóan alkalmas időjárás ígérkezik.

A térségünket uralma alatt tartó anticiklonnak köszönhetően kisebb felhőátvonulások is csak elvétve, és csak kisebb körzetekben fordulhatnak elő, de csapadékkal nem kell számolnunk, jelentősebb légmozgás sem várható.

Az előttünk álló 3 nap ugyan az időjárás “ajándéka”, azonban a jövő héten egy mediterrán ciklon érkezik térségünkbe, ami alaposan megkavarja majd időjárásunkat, kedden már Békés megyében megerősödik, Csongrád megyében pedig viharossá fokozódik a déli légmozgás.

Ennek köszönhetően a jövő hét második napján még melegebb, de nedvesebb légtömegek is áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, a csapadék területi eloszlása ilyen távlatban egy mediterrán ciklon esetében még igen bizonytalan, de nem marad “szárazon” a talaj, az bizonyos.

Használjuk ki ezt a 3 napot, a szép időjárást, mert jövő hét keddtől igen változékonnyá válik időjárásunk, s a mediterrán ciklon érkezésekor hevesebb zivatarokkal, és kisebb körzetekben jégesővel is számolnunk kell, az erősödő, már-már viharossá fokozódó légmozgásról nem is beszélve.

Jövő hét pénteken már egy hidegfront érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, és ami szintén igen heves zivatarokat hozhat térségünkbe, s nem fogunk “unatkozni”, az bizonyos, azonban a hőmérsékletek jelentős visszaesésétől részben az erős déli légmozgás miatt sem kell tartanunk, és az éjszakai fagyok sem térnek vissza.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.