Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló pénteki napon mérsékelten meleg, nyárias időjárásban lehetett még része Békés, és Csongrád megye lakóinak, sajnos nem sokáig tart a kellemes időjárás, s lássuk is, mi várható a folytatásban.

Lassan a nyár végéhez közeledünk de ez csak “papírforma”, és minden sajnos arra utal, hogy újabb hőhullám érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

Balatonszabadira óriási vihar csapott le pénteken, s de ez csak rendkívül kicsi területet érintett, viszont annál heves volt, szélvihar, és jégeső kísérte útját, így az ott nyaralókat nagyon meglephette, a szinte semmiből keletkezett légzuhatag.

Viszonylag enyhe, 14 fokos reggelre ébredhettünk Békés, s Csongrád megye térségében mely mellé mérsékelt északnyugati szél, és szikrázó napsütés társult.

Az előttünk álló hétvége még mérsékelten meleg időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára, csapadék, és említésre méltó légmozgás nem várható.

Vasárnap már az eddigi északnyugati légmozgást délnyugati váltja már így jelentősebb felmelegedés kezdődik, ami egy hőhullám kezdete lehet, és hiszen vasárnap még 30-31 fok várható, de kedden már akár elérhetjük a 33-34 fokot is, kedden tovább folytatódik a felmelegedés.

Csapadék az előttünk álló 5 napban bizonyosan nem várható Békés és Csongrád megye tájain, így egyre jobban fokozódni fog az aszály, s ami a mezőgazdaságban nagy gondot jelenthet, ha rövid időn belül nem kapunk jelentősebb csapadékot.

Államalapításunk ünnepén is kánikula, és szikrázó napsütés várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.