Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Időjárási szempontból kellemes szombati napon vagyunk túl Békés és Csongrád megye szerte, 28-29 fokot mérhettünk a legmelegebb délutáni órákban és lássuk, milyen hogy időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Sajnos az már az elején leszögezhető, és bizonyos, hogy több hőhullám is érkezhet még Békés, és Csongrád megye térségébe is, így a nyár még csak most keményít be igazán, s az előttünk álló hét igen kellemetlennek ígérkezik azok számára, s akik rosszul viselik a forróságot.

Az erős felmelegedés már vasárnap elkezdődik, az eddigi északnyugati légmozgást már déli váltotta, így a mai napon bizonyosan 30 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek.

Ez még csak a kezdet, hétfőn újabb hőhullám érkezik, és a jövő hét első napján már 35 fokon tetőzhetnek a napi maximum értékek, és kedden akár 36 fokot is mérhetünk, és ugyan szerdán hidegfront érinti térségünket, de említésre méltó csapadék nem várható csak a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében.

A front komolyabb lehűlést sem okoz, maradunk 30 felett, s majd csütörtökön már egy újabb hőhullám érkezhet, akkor erősödő légmozgással kell számolnunk.

Szombatra mérséklődik a szél, és a jövő hét végén ismét 35 fok köré emelkednek majd a napi maximum hőmérsékletek s így aki augusztus végére időzítette nyaralását igazán jól választott.

A fokozódó aszály Békés, és Csongrád megye szerte egyre nagyobb gondot jelent, főleg a mezőgazdaságban, augusztusban kiterjedt csapadékzóna nem is érintette tájainkat.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.