Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Véget nem érő nyár bizony egyenlőre ez látszik körvonalazódni Békés Csongrád megye szerte a térségünket sújtó aszály, és hőhullám kezd globális méreteket öletni, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szinte elviselhetetlen éjszakák, és nappalok várnak ránk augusztus utolsó napjaiban is hiszen éjszakánként sem süllyednek a hőmérsékletek 20 fok alá, embert próbáló napok várnak ránk.

Közeleg az ősz, rövidülnek a nappalok, azonban világító égitestünk így képes 35-36 fok köré feltornászni a napi maximum hőmérsékleteket.

Az előttünk álló napokban is anticiklon alakítja Békés, s Csongrád megye időjárását, és csak elvétve alakulhat ki zápor, kisebb zivatar gomolyfelhőképződésből, de inkább csak a délutáni órákban, és csak kisebb területeken.

Mérsékelt légmozgás, és sok napsütés jellemezi majd az előttünk álló hétvégét, s sajnos a rendkívül erős anticiklon továbbra is távol tartja a frontokat, ciklonokat tájainktól.

Rendkívül erős lesz az UV sugárzás, a napozás az előttünk álló napokban nem ajánlott, mert védelem nélkül akár 20 perc alatt is csúnyán leéghetünk.

Minden idők egyik legaszályosabb hónapját éljük, augusztusban főleg Békés megyében mindössze 2-3 mm csapadék hullott, ami példátlan az elmúlt 30 évben.

A távolabbi kilátások sem túl biztatóak, sem lehűlés, sem csapadék nem várható, és így időjárásunk, valamint éghajlatunk egyre jobban sivatagi jelleget ölt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.