Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

A csütörtöki csapadékzóna összességében jelentős mennyiségű csapadékot hozott Békés Csongrád megye térségébe, voltak területek ahol a 15 mm-t is elérte a lehulló eső mennyisége. Átmenetileg nyugodtabb, s csendesebb időszak köszönt be, lássuk a folytatást!A pénteki napon a kezdődő felmelegedés hatására sűrű pára, és ködmezők képződtek, főleg Békés megye középső, északkeleti, valamint keleti részein, 23 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és már a napsütésé volt a főszerep, de csapadék már sehol nem hullott a pénteki napon.

Az előttünk álló szombati napon sok lesz a felhőátvonulás, de említésre méltó eső csak hazánk északi, és északkeleti tájain várható, jelentős légmozgástól nem kell tartanunk 24 fok várható a délutáni órákban, s ami az év ezen időszakában kifejezetten kellemesnek nevezhető.

A folyamatos déli légáramlásnak köszönhetően vasárnap is 24 fok várható, azonban akkor viszont már a napsütésé a főszerep, a légmozgás is mérsékelt marad.

Hétfőtől feltámad a szél, átmenetileg északnyugatiba módosul, kisebb záporok érkezhetnek, de azonban jelentős csapadék nem várható, a légmozgás Békés, és Csongrád megye szerte megélénkül, s de marad az évszakhoz képest enyhe időjárás.

Kedden átmenetileg a napsütés kerül túlsúlyba, de azonban ne örüljünk korán s mert szerdán hidegfront érkezik, ami markánsnak ígérkezik a jövő hét közepén jelentős csapadék érkezhet ismét Békés, Csongrád megye térségébe, a továbbiakban átmeneti, erős lehűlés várható, de fagytól még nem kell  tartanunk.Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.