Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Időjárásunk alaposan bekeményített, októberben még aszály sújtotta Békés, és Csongrád megye tájait, és azonban a novemberi hónap eddigi részében szinte alig volt nap, s hogy nem esett volna az eső, és bizony az előttünk álló időszakot sem ússzuk meg szárazon, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk.

A szombat esti, éjszakai órákban jelentős csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, sajnos ismét jelentős mennyiségről beszélhetünk, s helyenként akár a 15 mm-t is meghaladja majd a lehulló eső mennyisége, Békés megye keleti részén várható a legkisebb mennyiség.

A  felhős égboltnak köszönhetően ennek ellenére enyhe lesz az éjszaka, 10 fok várható a reggeli órákban, és a csapadékhullás átnyúlik a vasárnap délelőtti órákra is, az eddigi délnyugati légmozgás északnyugati irányt vett, így a meleg levegő utánpótlása megszűnt, a csapadékzóna vasárnap délután elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, s a vasárnap délutáni órákban tisztulni kezd az égbolt, 15 fokon tetőznek majd a maximum hőmérsékletek, élénk lesz a légmozgás, ami rombolja majd hőérzetünket.

Hétfő hajnalban a tiszta égboltnak, és a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően erős lehűlés következik be, és sűrű ködfoltok képződnek, sajnos a hétfő reggeli órákban gyenge faggyal is számolni kell, óvatosan a közlekedéssel az utakon, kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyások keletkezhetnek hétfő reggelre.

A hétfői napon átmeneti csapadékszünet következik, kevés napsütés, és 12 fok várható.

Örömünk nem tart sokáig, kedd este újabb, jelentős eső érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és erre szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok, és hiszen az elmúlt 5 napban közel 45 mm eső hullott, októberben viszont egész hónapban összesen 8 mm csapadékot rögzíthettünk.

Időjárásunk tehát igen szeszélyes s egyben veszélyes marad, ez a rendkívül szélsőséges időjárás már nem tesz jót még az egészséges emberi szervezetnek sem.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.