Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Időjárásunk továbbra is rendkívül szeszélyes arcát mutatja s igen enyhe napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt. A folyamatos déli áramlásnak köszönhetően a tél közeledtének még nyoma sincsen, és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Békés, és Csongrád megye térégét egy óriási kiterjedésű anticiklon tartja uralma alatt, ami a frontokat, és ciklonokat is távol tartja, így kissé eseménytelen, de nem veszélytelen időszak köszönt be.

Vasárnap hajnalban gyenge fagyra ébredhettünk, valamint tiszta égbolt, és mérsékelt déli szél jellemezte térségünket. Az előttünk álló délután folyamán folytatódik a napsütéses időjárás, 10-12 fokot mérhetünk a délutáni órákban, ami december közepén meglehetősen szokatlan.

Igen nagy lesz az éjszakák, és nappalok közötti hőingadozás, és így a hétfő hajnal veszélyesnek ígérkezik, kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, s a szélcsendes időjárásnak köszönhetően sűrű ködmezők kialakulásával kell számolnunk, ez inkább lakott területen kívül lesz jellemző, óvatosan az utakon.

Hétfőn, a fagyos hajnalt követően ismét sok napsütésre számíthatunk, csapadék, és jelentősebb szél nem várható, ami fokozza a ködképződési hajlamot s így kedd éjszaka már lakott területeken beül is igen sűrű ködmezők képződésére van kilátás, és ezzel együtt a balesetveszély is fokozódik, és a vadkár veszélye sem elhanyagolható, azonban faggyal már nem kell számolnunk Békés, és Csongrád megye tájain.

Időjárásunk tovább folytatja ámokfutását, kedden, és szerdán Békés és Csongrád megyében már akár 15 fokot is mérhetünk, ami inkább az októbert idézi, ami annak jó hír, aki szereti a meleget, s a természetre viszont rendkívül káros ez az időjárás, a tartós decemberi meleg miatt megindulhat a fákban az élet, s így pedig elfagyhat a jövő évi termés, például a barack, és akár a meggy is.

Szerdától tovább fokozódik a ködhajlam, szerdán, csütörtökön az orrunkig se látunk a reggeli órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.