Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

A gyenge hidegfront elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét s kitisztult az égbolt, és így fagypont alá köré süllyedtek a hőmérsékletek, pont eme két tényező miatt, és a légmozgás is mérséklődött, s lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Pénteken kellemetlenül szeles, kissé hűvös időjárásban lehetett részünk és a hidegfront ugyan átrobogott térségünk felett, azonban említésre méltó csapadék sehol nem hullott, csak felhősödést tapasztalhattunk, és kisebb körzetekben szemerkélő esőt, de a lehulló mennyiség nem haladta meg az 1 mm-t.

A szombat reggeli 2 fok után délutánra már dinamikus felmelegedés várható 13 fokot mérhetünk majd, s azonban visszatérnek az éjszakai fagyok, nagy lesz a hőingadozás éjszakák, és nappalok között, s érdemes ezért rétegesen öltözködnünk, mert ilyenkor legkönnyebb megfázni, az meg most nem hiányzik senkinek sem, ez bizonyos.

Az eddigi élénk északnyugati mozgás szombat éjszaka északkeletibe módosul, és jelentősen megerősödik akár néhány 60 km/h-t meghaladó széllökés befuthat vasárnap hajnalban csípős reggelre ébredhetünk, s -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek, az erős szél miatt azonban csak -4 fok körül alakul a hőérzetünk így bár vasárnap a napsütésé lesz a főszerep, mégis kellemetlen időjárásban lehet részünk.

Hétfőtől már déli légmozgás jellemzi majd Békés, és Csongrád megye térségét, s jelentős felmelegedéssel számolhatunk, napról-napra melegszik időjárásunk, csütörtökön már akár 17 fokot is mérhetünk majd.

Bár még messze van, de szombaton megérkezhet mindenki rémálma, erős fagybetörés körvonalazódik, s ami óriási károkat okozhat kertekben, gyümölcsösökben, hétvégén havas eső, a hegyekben akár havazás is előfordulhat majd, viharos északkeleti szél kíséretében, így lehet, hogy nagy ára lesz az enyhe télnek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.