Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél a szombati napon rendesen odavágott Békés, és Csongrád megye térségének, területi átlagban 6-8 cm hó hullott, a nappal még élénk délnyugati szél hordta a havat, a folytatás sem lesz sétamenet, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk.

Az előttünk álló szombat éjszaka folyamán még számítani kell Békés, Csongrád megye tájain hózáporok előfordulásával, de számottevő hómennyiség ezekből már nem valószínűsíthető.

A csapadékzóna ugyan távozik térségünkből, de a hét utolsó napján is a felhőké a főszerep, -3 fok várható a vasárnap reggeli órákban, a viszonylag enyhébb reggel részben a felhős égboltnak is köszönhető, és az eddigi délnyugati légmozgás fokozatosan északiba módosul.

A vasárnap délelőtti órákban már fokozatosan tisztulni kezd az égbolt, és erősödni kezd a légmozgás, így ugyan fagypont körül tetőznek a napi maximum hőmérsékletek a hét utolsó napján, a déli órákban erős légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk -4 fok körül alakul majd, kétségtelen, zord nap vár ránk.

A vasárnap éjszakai órákra már kitisztul az égbolt, és az élénk északi légmozgásnak köszönhetően igen fagyos légtömegek érkeznek Békés és Csongrád megye térségébe, így nem meglepő, hogy hétfőn hajnalra akár -10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, és a kedd hajnal még ennél is zordabbnak ígérkezik.

A kedd délelőtti órákban jelentősen megerősödik a délnyugati légmozgás, újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, így újabb jelentős havazás kezdődhet, mely átnyúlik majd szerdai napunkra is, igazi, zord, hamisítatlan hét áll előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.