Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddig!

- Hirdetés

Sajnos, ahogyan az várható volt, az érkező hidegfront ismét belerondított hétvégénkbe, és pénteken 32 fok, napsütés jellemezte Békés, és Csongrád megye tájait, azonban ekkor a hidegfront már a Dunántúlon járt, s így lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Enyhe, 17 fokos reggelre, s esős időjárásra ébredhettek Békés, és Csongrád megye lakói, már a péntek esti órákban is egy kisebb csapadékzóna vonult át térségünk déli, és középső részein, maga, a fő csapadékzóna pedig csak hajnalban érkezett, péntek estétől szombat délelőttig átlagosan 8-10 mm csapadék hullott térségünkben.

A mai napon már jelentősebb lehűlés következik be, és míg pénteken még 31-32, s szombaton már csak 26 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, a légmozgás is megélénkül, így tovább rontja a hőérzetünket.

Az eső sem tart örökké, a déli órákhoz közeledve részben már kitisztul az égbolt Békés, és Csongrád megye felett, és a napsütés veszi át a főszerepet, azonban a hirtelen felmelegedés hatására ismét labilissá válik a légkörben, így délután ismét záporok, és helyenként zivatarok képződésével kell számolnunk, jellemezően a késő délutáni, esti órákban.

Vasárnap már egyértelműen a napsütésé a főszerep, és stabilizálódik a légkör, de marad a szeles, mérsékelten meleg időjárás, a hét utolsó napján 26 fok várható a legmelegebb órákban, jelentős csapadék már nem várható.

Hétfőn, és kedden már délnyugatiba módosul a légmozgás, felmelegedés kezdődik, így hétfőn már 30 fok várható, és kedden pedig már 32 fokot mérhetünk.

Szerdán ismét nedvesebb légtömegek érik el Békés, és Csongrád megye térségét, s így megint számolni kell zivatarok kialakulásával, melyek között előfordulhatnak hevesebbek is, a zivatarokat esetenként intenzív felhőszakadás, jégeső kísérheti, kisebb körzetekben a viharos kifutószél sem kizárt, de ez csak kisebb körzetekben lesz jellemező.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.