Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére keddre!

- Hirdetés
142 Shares

A mögöttünk álló hétfői nap kedvezett az ünnepi napoknak Békés, és Csongrád megye szerte, alaposan belehúzott a kánikula, 35 fok körül tetőztek a hőmérsékletek térségünkben, erős hidegfront közeleg, lássuk a folytatást!

A térségünket érintő maratoni hőhullámnak meg vannak számlálva napjai, a keddi, valamint a szerdai nap még egyértelműen forrósággal telik, az enyhe, 20-21 fokos éjszakákat 34-35 fokos nappalok követik majd.

-- Hirdetés

Északnyugat felől egy nagy kiterjedésű, és igen erős hidegfront közeleg a Kárpát-medence térsége felé, és ebből nem marad ki Békés, és Csongrád megye sem.

Csütörtöktől a front előterében az egekbe szökik a légköri labilitás, és egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhőképződés, és a csütörtök este folyamán már záporok, valamint zivatarok érkezhetnek térségünkbe.

Maga a hidegfront pénteken érkezik, és bizony igen heves zivatarok várhatóak Békés, és Csongrád megye szerte, felhőszakadás, viharos kifutószél, sőt, jégeső sem kizárt a pénteki napon.

Rövid idő alatt több mint 10 fokos hőmérsékletcsökkenés következik be, ami jelentősen megviseli majd szervezetünket, a térségünket uraló anticiklon kilép térségünkből, és a kánikula is megszakad, a hét utolsó napján már mindössze csak 24 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
142 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>