Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntek estig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igen csípős szerda éjszakán vagyunk túl, hajnalra Békés, és Csongrád megye szerte -5 fok köré süllyedtek hőmérsékletek, sok helyen foltokban sűrű ködmezők képződtek, bizony a tél kissé odavágott, lássuk, mi várható a folytatásban?

Az előttünk álló csütörtöki napon főleg a délelőtti órákban a napsütésé lesz a főszerep, azonban a hideg, fagyos levegőnek van még utánpótlása, így csak 4 fok köré emelkednek a napi maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A szél északkeleti irányú lesz, mérsékelt marad a nap folyamán, a késő délutáni, kora esti órákban már fokozatos felhősödés kezdődik nyugat felől, kissé enyhébb, de nedvesebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe.

A péntek hajnal közlekedési szempontból veszélyesnek ígérkezik, hideg-meleg légrétegek keverednek, és kisebb csapadékkal számolhatunk a péntek hajnali, és reggeli órákban, helyenként akár ónos eső hullhat, ami komoly veszélyt jelenthet a közlekedésre.

Pénteken az eddigi mérsékelt északi, északkeleti légmozgás délibe módosul, kissé megélénkül, mérsékelt felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, sajnos sok köszönet nem lesz benne, mert szombaton reggel újabb csapadékzóna érkezik, így a hétvége első napja a szakaszos esők jegyében telik majd.

A hétvége folyamán sok napsütéssel nem számolhatunk, élénk déli légmozgással annál inkább!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.