Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

A számításoknak megfelelően szombat éjszaka megérkezett ez erős s olykor viharos széllökésekkel kísért szélbetörés északkelet felől s bizony voltak területek, ahol 60 km/h-t meghaladó széllökések előfordultak ami már a viharos tartomány alsó határát súrolja, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban Békés, és Csongrád megye térségében.

Már érezhetjük a hatását a hidegebb légtömegek beáramlásának, így szombaton még 14 fokot mutattak a hőmérők vasárnap mindössze csak 10 fok várható a sok napsütés ellenére is, és az erős légmozgás tovább rombolja hőérzetünket ami 7 fok körül alakul majd, reggel pedig fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében.

Az erős szél vasárnap estére mérséklődik, iránya északkeletiből délibe módosul így lassú, azonban tartós felmelegedés veszi kezdetét, azonban még hétfőn reggel még fagyni fog, csípős reggel vár ránk.

Egészen péntekig kellemes, tavaszias napok várnak ránk, keddtől már az éjszakai fagyok megszűnnek, és az előttünk álló 4-5 napban sem jelentős légmozgás, sem csapadék nem várható Békés s Csongrád megye tájain, örömünk korai, a jövő hétvégén igen drasztikus hidegbetörés látszik körvonalazódni.

Szombaton erős hidegfront érkezik, ami több mint 10 fokos lehűlést eredményez majd, mert szombaton még 18 fok várható, azonban vasárnap már csak 6 fokot mutatnak majd a hőmérők, embert próbáló, rég nem látott tél ez, teljesen felborult éghajlatunk egyensúlya, vasárnap akár még havas eső is hullhat, s így sajnos nem jelenthetjük ki, hogy vége van a télnek, az erős lehűlés nagy károkat okozhat a növényekben, de még az emberi szervezetet is nagyon próbára teszi majd.

A jövő hét szombat utáni periódusban felmelegedés nyomai nem látszanak még körvonalazódni, s bizony március vége felé haladva akár -5 fokos éjszakákkal is számolnunk kell Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.