Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Alaposan belehúzott a tél a mögöttünk álló keddi napon, szerda hajnalig újabb 6-8 cm hólepel alakult ki Békés, és Csongrád megye térségében, a korán útnak indulók veszélyes útviszonyokkal szembesülhettek, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban?

A kedd délutáni órákban a délnyugati légmozgás segítségével már enyhébb légtömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, így mérsékelt, átmeneti enyhülés következett be, ami azonban sajnos nem tart majd sokáig, szerdai napunkon is a felhőké a főszerep, csak átmeneti napsütés fordulhat elő.

Az enyhülés hatására a napi maximumok kissé fagypont fölé emelkednek, 2 fokon tetőznek a maximum hőmérsékletek a délutáni órákban Békés, Csongrád megye térségében, szerdán már csekély hóolvadással számolhatunk.

A szerda esti órákban igen veszélyes útviszonyok alakulnak ki Békés, és Csongrád megye térségében, és a nappal olvadó hó ráfagy az utakra, főleg kanyarokban érdemes erre ügyelni, és mérséklődik a légmozgás is, mely kiváló táptalajt nyújt a pára, és ködképződéshez, szerda este óvatosan a közlekedéssel.

A szerda éjszakai órákban az eddigi délnyugati légmozgást már északi váltja, így a felmelegedés már meg is torpan, csütörtökön ismét mindössze fagypont körüli napi maximum értékek várhatóak, csütörtökön újabb havazás érkezhet, Békés, és Csongrád megye térségébe, újabb 2-3 cm hólepel alakulhat ki.

Jelentősebb felmelegedés egyenlőre nem látszik körvonalazódni, sőt, szombaton újabb havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.