Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A kezdő előkép sokat elmond arról, hogy mi vár ránk pár napon belül. Hihetetlen fordulatokat produkál időjárásunk az elmúlt hónapokban Békés, és Csongrád megye térségében, változás közeleg, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban?

A hétfői napon már igazi április végi időjárásban lehetett részük Békés, és Csongrád megye lakóinak, és bizony 15 fok környékén tetőztek a napi maximum értékek, ami február közepén igen szokatlan, a szél a  mai nap folyamán mérsékelt, szinte észrevétlen maradt, de anticiklonok esetében ez nem szokatlan.

Sajnos az előttünk álló kedd éjszaka is Békés, s Csongrád megye szerte sűrű ködmezők képződésével kell számolnunk, ami mellé fagy is társul, így közlekedési szempontból veszélyes éjszaka áll előttünk, -3 fok várható a reggeli órákban.

Kedden is mérsékelt légmozgás, valamint sok napsütés jellemzi majd Békés, s Csongrád megye térségét, így nem meglepő, hogy a reggeli ködmezők feloszlását követően ismét hamisítatlan, és tavaszias időjárás várható, szintén 15 fok köré emelkednek a hőmérsékletek a hét második napján is.

Élvezzük ki a szép időjárást míg lehet, mert várható volt, hogy ez még nem az igazi tavasz, kettő ütemben is fagyos légtömegek érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe is, szerdán már élénkülni kezd a szél, de ez még az előjele egy pénteken Békés, és Csongrád megyébe térségébe érkező hidegfrontnak.

A hét utolsó munkanapján, hirtelen viharos széllel, de pontosan ezért kevés csapadékkal egy igen durva hidegfront robog át Békés, Csongrád megye térsége felett, így pillanatok alatt a szép tavaszi időjárásból a télbe csöppenünk, hó ugyan nem várható, de több mint 10 fokos lehűlés igen.

A pénteki napon már csak 5 fokos napi maximumok várhatóak, szórványos esőkkel, ez több mint 10 fok lehűlést jelent egy nap leforgása alatt, de a hőérzetünk pénteken a viharos északi szélnek köszönhetően bőven fagypont alatt alakul majd.

A folytatás sem sok jót ígér, jövő hét kedden, újabb erős hidegfront érkezhet viharos széllel, és bizony így könnyen a tél is “visszaköltözhet” Békés, és Csongrád megye térségébe, az előttünk álló éjszaka ahogyan említettem, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, köd, és fagy várható, így veszélyes útviszonyokkal számoljunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.