Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A kedd reggel korán ébredők meglepődve tapasztalhatták, hogy a tél egy kicsit visszakacsintott, Békés, s Csongrád megye jelentős részén -1 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló keddi napon egyre inkább a napsütésé volt a főszerep, kissé 10 fok felett tetőztek már a hőmérsékletek, a légmozgás jelentősen nem erősödött meg, így a csípős reggel ellenére tavaszias napban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak.

A kedd esti órákra teljesen kitisztult az égbolt, és tovább mérséklődött a légmozgás, és eme kettő tényező jelentős szerepet játszik abban hogy bizony a szerda is faggyal indul, a szerda reggeli órákra ismét bőven fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, ami ez esetben -2 fokot jelent.

A szerdai nap első felében még a napsütésé lesz a főszerep Békés, Csongrád megye szerte, azonban már a déli órákhoz közeledve erős felhősödés kezdődik, így a szerda délutáni órákban már a felhőké a főszerep, azonban említésre méltó csapadék nem várható, a déli szél kissé megélénkül, és 12 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A déli légmozgásnak köszönhetően a csütörtök hajnali órákban már fagy nem várható Békés, s Csongrád megye térségében, és a csütörtöki nap a szikrázó napsütés, s a mérsékelt légmozgás jegyében telik majd, igazi, tavaszias időjárásban lehet részünk.

Pénteken egy gyenge hidegfront érinti Békés, és Csongrád megye térségét, 2-4 mm csapadék érkezésével számolhatunk, a déli légmozgás átmenetileg északnyugatiba módosul, és jelentősen megerősödik, ennek ellenére komolyabb lehűlés nem várható.

Szombaton Békés, és Csongrád megye szerte ismét délibe módosul a légmozgás, és jelentős felmelegedés kezdődik, hétvégén akár a 20 fokot is elérhetik már a napi maximum hőmérsékletek, így minden jel arra mutat, hogy érkezik az igazi tavasz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.