Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A ciklonális zóna kedd hajnalra elhagyta Békés, s Csongrád megye térségét, átlagosan 15 mm esőt hagyva maga mögött, kedd hajnalban fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, de pont “megúsztuk” a fagyot, s lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

Csapadék ugyan esett, de továbbra is igen súlyos aszály jellemzi Békés, és Csongrád megye térségét, amit sajnos a mezőgazdaság, és a kertek is megéreznek, no, és a pénztárcánk is majd a piacon.

Az előttünk álló napokban dinamikus, melegedő folyamat indul meg Békés, és Csongrád megye szerte, és egy anticiklon helyeződik fölénk, emelkedik a légnyomás,mely sokaknál fejfájásos panaszokat okozhat, s a szív és érrendszeri panaszokkal küzdőkre sem lesz jó hatással.

A szerdai napon 16, csütörtökön pedig már 18-19 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és az éjszakai fagyközeli “élményektől” elbúcsúzunk, hiszen pénteken már akár 20 fokig is emelkedhetnek a maximum hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye szerte, azonban az északkeleti légmozgás stabilan élénk marad.

A szerdai, és csütörtöki napon főleg a késő délutáni órákban egyre több felhőátvonulást tapasztalhatunk északkelet felől, s kisebb körzetekben záporokkal, kisebb eséllyel egy-egy zivatargóccal is számolhatunk.

Az ünnepi hétvége ezúttal nincs veszélyben időjárási szempontból, az anticiklon távol tartja a frontokat, s ciklonokat Békés, és Csongrád megye térségétől, a hétvégén már akár 22-24 fokot is mérhetünk, így már kora nyárias időjárás várható, továbbra is említésre méltó csapadék nélkül, a légmozgás élénk marad.

Az ünnepi hétvége után egy erős hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, melyből jelentős csapadék hullhat, azonban erről még most korai lenne felelősséggel nyilatkozni, írni.

Összegezve kissé szeles, de kora nyárias időjárás várható a hét további részében, és a szerdát leszámítva csapadék érkezésével nem kell számolnunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.