Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szerdai napot sem úsztuk meg szárazon, és igen aktív volt a légkör, Békés, és Csongrád térségében, így több helyen már a szerda reggeli órákban égzengésre ébredhettek, a folytatás sem biztató, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

A szerda éjszaka enyhének ígérkezik, de a légköri labilitás igen erős lesz, és még így este is igen jelentős a gomolyfelhőképződés, s ami nem sok jót ígér a csütörtöki napot tekintve, az éjszakai órákban is előfordul egy-egy zápor, kisebb eséllyel zivatar Békés, s Csongrád megye térségében, ezt külön megerősíti az, hogy Románia térségében még most is izzik a légkör.

Az északkeleti légmozgást már mindenütt déli, délkeleti váltotta, és ami a szerdai napon már megélénkül majd, és Afrika felől egyre melegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, és így a légköri labilitás tovább nő, a csütörtöki napon főleg a déli órákat követően heves záporok, és zivatarok is érkezhetnek térségünkbe, útjukat kisebb körzetekben jégeső, viharos kifutószél kíséri majd.

A csütörtöki napon ugyan már 27 fokon tetőznek a hőmérsékletek, s azonban heves zivatarok környékén, körzetében pillanatok alatt akár 6-8 fokot csökkenhetnek a hőmérsékletek, ami megviseli a szervezetet, s óvatosan a közlekedéssel Békés, s Csongrád megye útjain, a kisebb körzetekben viharossá fokozódó szél vastagabb ágakat is leszakíthat, jelentősen növelve ezzel a balesetek kockázatát.

Pénteken tovább folytatódik a felmelegedés, a hét utolsó munkanapján már 28 fokot mérhetünk, élénkül a légmozgás, csökken a légköri labilitás, ezzel együtt a zivatarok képződési esélye is, de nem lehet kizárni egy-egy góc kipattanását pénteken sem.

Szombaton már hidegfront érkezik térségünkbe, az addigi déli légmozgást már északkeleti váltja, sajnos viszont a zivatarok hétvégén sem tágítanak Békés, Csongrád megye térségéből, csupán a délutáni órákra korlátozódnak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.