Friss időjárásjelentés

Előrejelzés Békés, és Csongrád megyére péntekig!

- Hirdetés

Megérkezett az idei év első hőhulláma Békés, s Csongrád megyébe is, bizony hirtelen nyakunkba szakadt a nyár, de a hőhullám nem látszik tartósnak ezúttal, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk majd a folytatásban.

Enyhe, 17 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, valamint szikrázó napsütésre, s ami egész napunkra jellemző lesz, az eddigi keleti légmozgást már délkeleti, majd déli váltja, és így Afrika felől egyre szárazabb, és melegebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medence térségébe.

Hétfőn 32 fokot mérhettünk, kedden már 33 fok várható, és ez a melegedő folyamat majd csak hétvégén tetőzik, bizony, vasárnap akár 37 fokot is mérhetünk, így jelenleg hazánk több megyéjében már elsőfokú hőségriasztás van érvényben, valószínűleg Békés, és Csongrád megye is megkapja ezt az “elismerést” már a szerdai napon, sőt péntektől érvénybe léphet a másodfokú riasztás is.

Nagyon óvatosan a napozással, 7 feletti lesz az UV sugárzás, ami nagyon erősnek számít, napozásra már pedig alkalmatlan, akár 15-20 perc alatt leéghetünk a napon, a fejünket is érdemes védeni, s mert bizony ilyen erős UV sugárzás mellett a napszúrás kockázata is igen nagy azoknál, akik hajlamosak rá, s rosszul bírják a meleget.

Tény, hogy megterhelő napok jönnek a szervezet számára, de látszik az “alagút” vége, vasárnap már egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ami véget vet a kánikulának, így hétvégén ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk, ami elsősorban záporokban, akár erősebb zivatarokban mutatkozik meg, és 6-7 fokos lehűlés várható, hétfőtől visszatérnek az ilyenkor átlagosnak mondható hőmérsékletek.

Meglehetősen kettészakadt a kontinens, hiszen míg Békés, s Csongrád megye térségében már most, kedd délelőtt 28 fokot mutatnak a hőmérők, addig Németországban mindössze 16 fokban “fagyoskodnak”, így ott még csak várják a nyarat, s de Európa azon részén erős hidegfront vonult át a napokban, és-e miatt is késik a nyár Nyugat-Európában.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.